Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροωθητική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για τον νέο πολιτιστικό χάρτη του λεκανοπεδίου
Πολιτισμός

Προωθητική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για τον νέο πολιτιστικό χάρτη του λεκανοπεδίου

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ), προχωρά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. με στόχο τη διαμόρφωση και αναβάθμιση της έκτασης μπροστά από το Θέατρο.

Άνοιξε ο δρόμος για την εκκίνηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Λυκαβηττού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 227.243 ευρώ. Πρόκειται για μία ακόμα μία σημαντική παρέμβαση που εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση του νέου πολιτιστικού χάρτη της Αττικής.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ), προχωρά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με στόχο τη διαμόρφωση και αναβάθμιση της έκτασης μπροστά από το Θέατρο, για τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική, με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, παιδαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την περιοχή ανάπλασης έκτασης 14.400 τ.μ. περίπου στον λόφο του Λυκαβηττού, είναι:

  • Η ανασύσταση και μετατροπή του απαξιωμένου και εγκαταλελειμμένου υπαίθριου χώρου πλατώματος (πρώην χώρου στάθμευσης) σε έναν σημαντικό δημόσιο χώρο αναψυχής, ανοιχτό και επισκέψιμο όλο το 24ωρο, πεδίο συγκρότησης ενός μοναδικού “Παν-Οράματος” για το αθηναϊκό φυσικό και πολιτιστικό τοπίο.
  • Η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Λυκαβηττού και ο ανασχεδιασμός των υποστηρικτικών κτιριακών κατασκευών του, ώστε να αναδειχθεί η αισθητική αξία του νεώτερου διατηρητέου μνημείου του μοντέρνου κινήματος αρχιτεκτονικής, αλλά και να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του Θεάτρου με σύγχρονες λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές.
  • Η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να προβληθεί ως σημαντική ενότητα φυσικού τοπίου σε συσχετισμό με τη γενικότερη περιβαλλοντική σημασία του Αστικού Δάσους του Λυκαβηττού.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του εμβληματικού Θεάτρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τον Ιούνιο του 2018 την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας του έργου ενίσχυσης – αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού του Θεάτρου Λυκαβηττού, προϋπολογισμού 1.984.000 ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024