Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θρησκευτικός τουρισμός

Συνάντηση Υπουργείου Τουρισμού - Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 31 Ιούλιος 2019, 13:45

Θα υπάρξει συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πραγματοποίηση του Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου 'Ήπειρος - Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της - Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της'.


Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Εκκλησίας στα θέματα της ανάπτυξης και προωθήσης των προσκυνηματικών περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Τουρισμού. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά άριστο κλίμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Κατραμάδος, ενώ από την πλευρά του υπουργείου παρόντες ήταν τόσο ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης όσο και ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Λούλης.

Η ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και εργασίες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορούν κυρίως στη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, την πραγματοποίηση πανελληνίων συνεδρίων, την έκδοση έντυπου οπτικοακουστικού υλικού, και την συμμετοχή σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα και εξήρε τη συστηματική και επαινετική εργασία και προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τομέα της ανάπτυξης και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.

Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύθηκε για την πλήρη στήριξη στο όλο εγχείρημα και τη συνέχιση της άριστης και υποδειγματικής συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας στους παραπάνω τομείς δράσης. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού για την πραγματοποίηση του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα υπό τον αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού στην Ήπειρο στις 8-10 Νοεμβρίου 2019, με γενικό θέμα: “Ήπειρος - Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της - Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top