Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠνιγμός δύο Γαλλίδων αδελφών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο
Ξενοδοχεία

Πνιγμός δύο Γαλλίδων αδελφών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν είναι ακόμη άγνωστες. Πιθανολογείται πως έπεσαν να κολυμπήσουν ενώ είχαν φάει.

Δύο αδερφές που έκαναν διακοπές στο νησί, ηλικίας 16 και 19 ετών, πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα ξενοδοχείου της Ιαλυσού. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν (βρέθηκαν νεκρές στις 6.30 το απόγευμα) είναι ακόμη άγνωστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσαν να κολυμπήσουν ενώ είχαν φάει και ενώ δεν ήξεραν μπάνιο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Πληροφορίες της εφημερίδας “Ροδιακή” αναφέρουν πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, όμως, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι διασώστες επέστρεψαν όταν δέχθηκαν κλήση και για το δεύτερο θύμα το οποίο ήταν μέσα στην πισίνα και δε φαινόταν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ενημέρωσή της αργά χθες τη νύκτα, ενημέρωσε ότι “μετά την ανεύρεση σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα, δύο νεαρών αλλοδαπών τουριστριών χωρίς τις αισθήσεις τους, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο”.

Επισημαίνεται ότι η πισίνα είχε ναυαγοσώστη, ο οποίος όμως δεν ήταν παρών καθώς είχε σχολάσει από τη βάρδια του, που σημαίνει ότι οι δύο αδλεφές πήγαν για κολύμπι εκτός ωραρίου της πισίνας.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε χθες το βράδυ με το Γάλλο πρέσβη και του μετέφερε τα συλληπητήριά του.

Και πνιγμός 8χρονου στην Κρήτη
Μία οκτάχρονη έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι αυτή τη στιγμή, συνθήκες. Η μικρή ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις της, και παρά τις προσπάθειες γιατρού και διασωστών, δεν επανήλθε, και διεκομίσθη νεκρή στο ΠΑΓΝΗ, όπου σήμερα θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι από το Ισραήλ, που έκανε διακοπές στην Κρήτη με την οικογένειά της.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζει ότι “οι ναυαγοσώστες, που επιβάλλεται να βρίσκονται, στις πισίνες δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο – και προσθέτει: “Είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με έναν ή δυο ναυαγοσώστες σε μια πισίνα δεν θα γίνει το κακό. Όμως, με τους ναυαγοσώστες ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, έχουμε πολύ στεναχωρηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του τουρισμού κυρίως, αλλά τη θλίψη για την απώλεια ανθρωπίνων ζώων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Μέσα σε λίγες ώρες τρεις ανθρώπινες ζωές, δύο στη Ρόδο και μία στη Χερσόνησο, είναι τραγικό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024