Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

TUI: Πάνω από 3 εκατ. Ευρωπαίοι επισκέπτες στην Ελλάδα το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 02 August 2019, 09:24

Η TUI διαβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές. Μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους δυο κορυφαίους προορισμούς για τον Όμιλο της TUI. Ο πρώτος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως έχει παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια. Η χώρα βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής της δραστηριότητας: στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρες, στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των εκδρομών, δραστηριοτήτων και πολυήμερων περιηγήσεων. Η TUI αναμένει περισσότερους από 3 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα, προερχόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη, συνεπώς κατέχει ηγετική θέση στην προσφορά πακέτων διακοπών στη χώρα.

Με βάση τη μακροχρόνια και πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και τη Σύμβουλος του Ομίλου TUI, Fritz Joussen, συναντήθηκε χθες με τον νέο υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, στην Αθήνα. Ο κ. Joussen συνεχάρη τον κο Θεοχάρη για την ανάθεση του Υπουργείου Τουρισμού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο. Ο υπουργός και ο κ. Joussen, συζήτησαν σε φιλική ατμόσφαιρα για τη σημασία του τομέα του τουρισμού, για την ελληνική Οικονομία και την απασχόληση. Συζήτησαν την ποικιλομορφία που έχουν οι εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, όπως είναι οι διακοπές παραλίας, η τοπική κουζίνα, η ιστορία, η κουλτούρα και η φύση και αντάλλαξαν απόψεις για τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού.

Η TUI διαβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές. Η τουριστική περίοδος χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο.Η TUI αυξάνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της φτάνοντας σήμερα 49 μονάδες, έχοντας προσθέσει 6 νέες ξενοδοχειακές μονάδες μόλις φέτος. Σε συνεργασία με τα Atlantica Hotels & Resorts, η TUI δίνει περαιτέρω ώθηση στην ξενοδοχειακή της στρατηγική. Χαρακτηριστικά ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Η Ελλάδα αποτελεί επίσης βασικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια της TUI και τις τρεις εταιρείες που διαχειρίζονται τις κρουαζιέρες της (TUI Cruises, Hapag Lloyd Cruises και Marella Cruises). Ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Κατάκολο είναι πέντε από τα βασικά λιμάνια της Ελλάδας για τα κρουαζιερόπλοια της TUI. Επίσης, περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά στα προγράμματα κρουαζιέρων της TUI, όπως η Πάτμος, η Σύμη και η Σκιάθος. Εισάγοντας καινούργιες εκδρομές, η TUI προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο εμπειριών και δραστηριοτήτων στους επιβάτες της.

Οι κρουαζιέρες συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη του Green-Cruise-Port-Project, το όποιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου δαπανά στην τοπική οικονομία 60 ευρώ ανά κεφαλή και ανά ημέρα, με επισκέψεις σε μουσεία, εστιατόρια, καταστήματα ή συμμετέχοντας εκδρομές και μεταφορές.

Με την TUI Destination Experiences, ο όμιλος διαθέτει δική του υποδομή για παροχή υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απασχολώντας 1.700 εργαζόμενους στην Αθήνα και σε 17 γραφεία σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσοντας και προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο πακέτο δραστηριοτήτων και εκδρομών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top