Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκινητοποιημένο στη Σαντορίνη το Ε/Γ-Ο/Γ 'Olympus', διαπιστώθηκαν ρωγμές
Ακτοπλοΐα

Ακινητοποιημένο στη Σαντορίνη το Ε/Γ-Ο/Γ 'Olympus', διαπιστώθηκαν ρωγμές

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο. Εκτός από τους 52 επιβάτες, από το πλοίο απομακρύνθηκαν οκτώ φορτηγά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Με άλλα μέσα θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους οι 52 επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ “Olympus” της SeaSpeed Ferries (σημαίας Κύπρου), καθώς στο κήτος του πλοίου διαπιστώθηκαν ρωγμές. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Σαντορίνης, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο. Εκτός από τους 52 επιβάτες, από το πλοίο απομακρύνθηκαν οκτώ φορτηγά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτης δύτης επιθεώρησαν το πλοίο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Αμέσως εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας, ενώ όπως διευκρινίστηκε από το Λιμενικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Απόν το ναυτικό τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. 

Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024