Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οινοτουρισμός

Η Ελλάδα στις κορυφαίες χώρες για οινοτουρισμό στον κόσμο

Τατιάνα Ρόκου - 05 Αύγουστος 2019, 13:48

Πρωταθλήτρια στον οινοτουρισμό διεθνώς αναδεικνύεται η Ιταλία βάσει έρευνας του βρετανικού ΟΤΑ lastminute.com, για τις καλύτερες χώρες για οινοτουρισμό. Δεύτερη έρχεται η Γαλλία, με τρίτη την Ισπανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση, μεταξύ των 15 πρώτων (15η η Αυστραλία).


Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του βρετανικού ΟΤΑ lastminute.com, για τις καλύτερες χώρες για οινοτουρισμό. Η Ιταλία είναι κορυφαία χώρα με 21 οινοπαραγωγικές περιοχές, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καλλιέργειας ποικιλιών σταφυλιών και τύπων κρασιού.Όσον αφορά στις χώρες που προσφέρουν τις περισσότερες εμπειρίες γευσιγνωσίας, η Ελλάδα αναβαίνει αρκετές θέσεις, στην 7η, με πρώτη και πάλι την Ιταλία, δεύτερες τις ΗΠΑ και τρίτη τη Γαλλία. Όσον αφορά τις βραβεύσεις, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 10η θέση (πρώτη η Γαλλία και ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία).

Τέλος, σχετικά με τον αριθμό των οινοποιείων που είναι επισκέψιμα για το οινό, εδώ η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top