Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο αναβατόριο της Ακρόπολης παρουσίασε (και πάλι) βλάβη
Πολιτισμός

Το αναβατόριο της Ακρόπολης παρουσίασε (και πάλι) βλάβη

Το αναβατόριο που μεταφέρει το αναπηρικό καροτσάκι στην Ακρόπολη χθες παρουσίασε ξανά βλάβη.

Πριν από λίγο, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, κα Ελένη Μπάνου, ενημέρωσε την υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ότι η πλατφόρμα, που μεταφέρει το αναπηρικό καροτσάκι παρουσίασε βλάβη. Αναζητείται το εξάρτημα στην εγχώρια αγορά. Αν δεν βρεθεί, η αποστολή του από τη Γερμανία χρειάζεται τέσσερις εργάσιμες ημέρες.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμούαναφέρεται ότι δεδομένου ότι η κατεστραμμένη πλακέτα δε βρέθηκε στην εγχώρια αγορά, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στην πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων, παραγγέλθηκε στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι το αναβατόριο που εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο 2014 ήταν ήδη μεταχειρισμένο. Κατά την τελευταία τετραετία το αναβατόριο δεν έτυχε της αναγκαίας συντήρησης.Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση συγκρότηση του σχετικού φακέλου, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το θέμα της οριστικής αντικατάστασής του αναβατορίου και των λοιπών μηχανικών υποδομών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024