Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Σε πολυτελές ξενοδοχείο μετατρέπονται τα πρώην γραφεία της ΝΔ

Τατιάνα Ρόκου - 07 August 2019, 10:31

To επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του κτιρίου θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.


Το ακίνητο στην οδό Ριγίλλης 18, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος “Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους”, προκειται να μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο από την ξενοδοχειακή εταιρεία Τhe Margi AE. Η μίσθωση είναι μακροχρόνια, 50 ετών (με 16.000 ευρώ μηνιαίως) με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου. Με την υπογραφή της μισθωτικής σύμβασης ο μισθωτής οφείλει να καταθέσει στη διοίκηση της κοινωφελούς περιουσίας ποσό 75.000 ευρώ ή ισόποση εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ως εγγύηση καλής εκτέλεσης των έργων.

To επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του κτιρίου θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

Το κτίριο είναι έργο του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, ενός από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής, συναγωνιζόμενος τον Ερνέστο Τσίλλερ, αλλά και δύο φορές Ολυμπιονίκης ως σκοπευτής. Ήταν ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Διομήδη, πολιτικού που διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδας και άφησε το κτίριο όταν πέθανε κληροδότημα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, από όπου ενοικιάστηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Το κτίριο στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έως το 2011.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top