Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑναστολή έως τις 15 Σεπτεμβρίου για την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Αναστολή έως τις 15 Σεπτεμβρίου για την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού

Την αναστολή της προθεσμίας 30 ημερών, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού, προβλέπει τροπολογία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Κώστα Κατσαφάδου.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών -και έγινε αποδεκτή- αντιμετωπίζεται πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω καθυστερημένης κοινοποίησης εκθέσεων αυτοψίας από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των δήμων, εντός του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις αυτές αφορούν σε αυθαίρετες εγκαταστάσεις αναψυχής ή τουρισμού, “η κατεδάφισή τους σε 30 ημέρες εντός του θέρους θα έχει παρενέργειες όχι μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν αυθαιρετήσει, αλλά στους απασχολούμενους σε αυτές, τους επισκέπτες και την εικόνα τουριστικών περιοχών”.

Για το λόγο αυτό αναστέλλεται η προθεσμία των 30 ημερών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019, ούτως ώστε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών να γίνει μετά την αιχμή της τουριστικής περιόδου. Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες – και για αυτό το Υπουργείο περιβάλλοντος & Ενέργειας δεσμεύεται. Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η ρύθμιση καταλαμβάνει μόνο το τρέχον έτος, εν όψει της μόνιμης και γενικής ρύθμισης του ζητήματος που θα ακολουθήσει σε επόμενο νομοσχέδιο.

Ο κ. Κατσαφάδος, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Δημήτρη Οικονόμου, τους ευχαρίστησε για την κατανόηση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί και για το ότι αποδέχτηκαν την τροπολογία που κατέθεσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024