Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο: Η Βενετία απαγορεύει κρουαζιερόπλοια από το ιστορικό της κέντρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Αύγουστος 2019, 11:31

Τα κρουαζιερόπλοια θα επανασχεδιάσουν τον πλου τους μακριά από το κέντρο της Βενετίας, σε λιμάνια όπως οι πιο μακρινοί τερματικοί σταθμοί Fusian και Lombardia, εντός της λιμνοθάλασσας της Βενετίας.


Μετά από μια μακρά διαμάχη μεταξύ κατοίκων και εταιρειών κρουαζιέρας, η Βενετία αποφάσισε να απαγορεύσει την προσέγγιση  κρουαζιερόπλοιων στο ιστορικό της κέντρο. Η πόλη ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω των πολλών τουριστών και τα κρουαζιερόπλοια αποτελούσαν μείζον, μακροπρόθεσμο ζήτημα για τη Βενετία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών Danilo Toninelli ο οποίος δήλωσε ότι ότι τα κρουαζιερόπλοια θα επανασχεδιάσουν τον πλου τους μακριά από το κέντρο της Βενετίας, σε λιμάνια όπως οι πιο μακρινοί τερματικοί σταθμοί Fusian και Lombardia, εντός της λιμνοθάλασσας της Βενετίας.

Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, που μεταφέρουν περίπου 3.000 επιβάτες ανά πλοίο, θα εκτραπούν από τον κεντρικό σταθμό της Βενετίας από τον επόμενο μήνα. Μέχρι τον επόμενο χρόνο θα εκτρέπεται το 1/3 των κρουαζιερόπλοιων από το κέντρο της Βενετίας.

Η πόλη θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους κατοίκους σε μακροπρόθεσμη βάση για το που θα βρεθούν νέες θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια.

Τον περασμένο Ιούνιο ένα κρουαζιερόπλοιο χτύπησε πάνω σε αποβάθρα στη Βενετία. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα κανάλια της Βενετίας, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα κρουαζιερόπλοιο χτύπησε σε αποβάθρα. Το περιστατικό συνέβη στο κανάλι Giudecca, το οποίο είναι μια σημαντική δίοδος που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Μετά το περιστατικό του Ιουνίου, ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, απείλησε να ζητήσει από την UNESCO να βάλει την πόλη στη “μαύρη λίστα” της, λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης με τα κρουαζιερόπλοια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top