Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Fancy Women Bike Ride και στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου 2019

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Αύγουστος 2019, 14:22

Σε περισσότερες από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες γιορτάζουν τη χαρά της ποδηλασίας. Το Fancy Women Bike Ride λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου.


Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, σε Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Μιλάνο, Βέρνη, Κολωνία, Λευκωσία, Βερολίνο, Λονδίνο, Βανκούβερ, Ουάσινγκτον, Σαν Χοσέ και πολλές άλλες πόλεις διοργανώνεται η πιο πολύχρωμη, φανταστική και απελευθερωτική παρέλαση γυναικών στον κόσμο: η Fancy Women Bike Ride. Σ’αυτήν μπορούν να συμμετέχουν όσες γυναίκες συμφωνούν με τους παρακάτω απλούς κανόνες:
1. Χαμογελούν
2. Χαιρετούν τον κόσμο
3. Ποζάρουν για τους φωτογράφους

“Το Fancy Women Bike Ride είναι ένα κάλεσμα προς όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να είναι ορατές στο δρόμο, στην πόλη και στην κοινωνία”, αναφέρει η Pinar Pinzuti από το Μιλάνο, διεθνής συντονίστρια του Fancy Women Bike Ride. Κάτι που άρχισε ως μια μικρή ποδηλατική βόλτα μεταξύ φίλων, εξελίχθηκε σε ένα ογκώδες κίνημα. Το Fancy Women Bike Ride δίνει την ευκαιρία για στις γυναίκες να είναι περισσότερο ορατές στην κοινωνία και να απαιτήσουν ασφαλείς για το ποδήλατο πόλεις.

Το Fancy Women Bike Ride γεννήθηκε το 2013 χάρη στη Sema Gür, μία δασκάλα από τη Σμύρνη, που θέλησε να αμφισβητήσει τον ανδροκρατούμενο κόσμο της ποδηλασίας στην Τουρκία. Η Sema δημιούργησε μία εκδήλωση στο Facebook και προσκάλεσε τις φίλες της να μαζευτούν ένα κυριακάτικο απόγευμα για μία ποδηλατάδα. Δεν ήταν φυσικά σύμπτωση ότι αυτή έγινε την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Από τότε το Fancy Women Bike Ride λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου.Την επόμενη χρονιά, το 2014, το Fancy Women Bike Ride εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 10 πόλεις. Εθελόντριες οργάνωσαν ποδηλατοδρομίες γυναικών την ίδια μέρα και ώρα. Το 2018 το Fancy Women Bike Ride οργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά με περισσότερες από 50.000 γυναίκες που συμμετείχαν σε 70 πόλεις στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Το 2019 οι γυναίκες θα μαζευτούν σε 120 πόλεις
“Η ποδηλατοδρομία των γυναικών είναι επιτυχημένη διότι καλωσορίζει όλες και όλους, το μήνυμά της είναι σαφές και διοργανώνεται από θαραλέες και ανεξάρτητες γυναίκες”, λέει η Pinar Pinzuti. Την εκδήλωση οργανώνουν γυναίκες που θέλουν να προσελκύσουν και άλλες γυναίκες στην ποδηλασία. Παράλληλα, ζητούν από τις τοπικές αρχές να βελτιώσουν την ασφάλεια στους δρόμους, να δημιουργήσουν υποδομή για τα ποδήλατα στον αστικό ιστό και να σχεδιάσουν υπηρεσίες φιλικές προς τις ποδηλάτισσες.

Παρ’όλο που η ίδια η εκδήλωση λαμβάνει χώρα μόνο μία φορά το χρόνο, οι πρωτοβουλίες των γυναικών διαρκούν όλη τη χρονιά. Γυναίκες οργανώνουν μαθήματα ποδηλασίας στις γειτονιές τους, ομαδικές βόλτες με τα ποδήλατα τα Σαββατοκύριακα και ποδηλατικές εκδηλώσεις για οικογένειες και παιδιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top