Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕντατικοποίηση των ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων ζητά η Ρένα Δούρου
Τουριστικά καταλύματα

Εντατικοποίηση των ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων ζητά η Ρένα Δούρου

Οι άδειες λειτουργίας για πισίνες σε τουριστικά καταλύματα εκδίδονται από τον οικείο Δήμο μετά από γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Υγιεινής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) των τουριστικών καταλυμάτων, για την προστασία της δημόσιας υγείας μέσα από τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας τους, ειδικά σήμερα, κατά τη θερινή περίοδο που διανύουμε, ζήτησε εκ νέου με έγγραφό της η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης, με έγγραφό της προς τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας, ζητά “να διασφαλιστεί η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας”, παρατηρώντας: “Καθώς ήδη διανύουμε τη θερινή περίοδο, παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών καταλυμάτων της χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες λειτουργίας για πισίνες σε τουριστικά καταλύματαεκδίδονται από τον οικείο Δήμο μετά από γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Υγιεινής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024