Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΒράβευση προσωπικοτήτων για τη συμβολή τους στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού υγείας
Τουρισμός υγείας

Βράβευση προσωπικοτήτων για τη συμβολή τους στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού υγείας

Προσπάθεια να συνδεθεί η Ελλάδα με την ομογένεια και να προβληθούν οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρα μας.

Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας βρίσκει την Ιθάκη του“. Τον συμβολικό αυτό τίτλο -ίδιο με αυτό του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας που είχε διοργανωθεί δύο χρόνια πριν στο νησί του Οδυσσέα- είχε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί, όπου βραβεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού υγείας.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από τον δήμαρχο της Ιθάκης κ. Διονύση Στανιτσα για την προσφορά τους στην προώθηση και την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Σικάγο κ. Κώστας Χανιωτάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, η καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο University College του Λονδίνου στο Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών Joyce Harper, ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέλος της Ελληνικής και Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας κ. Δημήτρης Jackson, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κα Σοφία Καλανταρίδου, ο Γιώργος Πατούλης, ο Κωνσταντίνος Πάντος και ο γενικός γραμματέας Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Πέτρος Μαμαλάκης. Βραβεύτηκαν επίσης ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη, ο ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος Albania American Hospital στην Αλβανία Klodian Allajbeu,ο Ματθαίος Ραφτόπουλος, Διευθυντής MPR Financial Services της Αυστραλία, και η γνωστή Αυστραλέζα ηθοποιός Μαίρη Κούστας, την οποία ιδιαίτερα ευχαρίστησε στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, γιατί “με το παράδειγμα της και την φωνή της, προτρέπει από την Αυστραλία χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο να τολμήσουν για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους για την απόκτηση ενός παιδιού, επιλέγοντας την Ελλάδα, που με την συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων έχει γίνει κορυφαίος διεθνής προορισμός ιατρικού τουρισμού για την εξωσωματική γονιμοποίηση“.
Η Ελλάδα κι η Ιθάκη σε δεσμεύουν να ξαναρθείς λόγω της φύσης και του κλίμακας. Αυτόν το νόστο, το νόστο του Οδυσσέα, τον αναπτύσσει ερχόμενος στην Ελλάδα κι ο τουρίστας, όπως καταγράφεται. Αποτελεί στόχο στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού υγείας το να αποκτήσουμε ταξιδιώτες υγείας που θα επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους στην χώρα μας, καθιερώνοντας διαρκώς την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό τουρισμού υγείας“, ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.
Η Ιθάκη για τον ελληνικό τουρισμό υγείας θα διατηρήσει τον συμβολισμό της, και θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να αποτελεί σύντομα ελκυστικό προορισμό και για τους ταξιδιώτες υγείας, εκτός από τους πολυάριθμους τουρίστες που την προτιμούν κάθε χρόνο“, πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Κωνσταντίνος Πάντος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί η μητέρα Ελλάδα με την ομογένεια και να προβληθούν οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρα μας και οι οποίες είναι πράγματι άριστες. “Είναι βασικός στόχος να συνεχίσουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε προκειμένου να έρθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από το εξωτερικό και κυρίως από τη Διασπορά στην Ελλάδα για υπηρεσίες τουρισμού υγείας“.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024