Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Μνημόσυνα και εκδηλώσεις για τα 121 θύματα της «Ήλιος»

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Αύγουστος 2019, 13:10

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα μνημόσυνα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος», τον Αύγουστο του 2005, σε Ελλάδα και Κύπρο.


Με μνημόσυνα και εκδηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, οι συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της «Ήλιος» τίμησαν για 14η χρονιά την μνήμη των οικείων τους, που χάθηκαν στην πτήση της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροσκάφος της εταιρείας κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής, παρασέρνοντας στον θάνατο τους 121 επιβαίνοντες.

Χθες τελέσθησαν στις γενέτειρες των θυμάτων, καθώς και στο εκκλησάκι της Παναγίας Ελευθερώτριας και Αγίας Παρασκευής, στην Μοσφιλωτή στην Κύπρο τα μνημόσυνα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της ‘Ηλιος». 

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης με άναμμα κεριών στην μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι.

Περίπου 60 συγγενείς των θυμάτων από την Κύπρο αναμένεται να μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας για να συμμετάσχουν, μαζί με συγγενείς των θυμάτων, που διαμένουν στην Ελλάδα και εκπροσώπους φορέων, στο μνημόσυνο, που θα τελεστεί την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στο Γραμματικό.

Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκου Κενεβέζου, και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κόμματα, οργανώσεις και φορείς θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.

Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία, στο εκκλησάκι στο Γραμματικό.

Ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στην κορυφή του βουνού, στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους, όπου θα τελεστεί τρισάγιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top