Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣοβαρές επιπτώσεις στο τουρισμό από τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ
Αεροδρόμια

Σοβαρές επιπτώσεις στο τουρισμό από τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ που έχουν ξεπεράσει τους δύο μήνες είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της χώρας για αρκετές ώρες χθες και όταν ξανάνοιξε δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στις πτήσεις

Σοβαρές επιπτώσεις είχαν οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της χώρας.  Μολονότι ο διεθνής αερολιμένας, που είναι ο όγδοος σε αριθμό επισκεπτών στον κόσμο, ξανάνοιξε χθες και οι επιβάτες ξανάρχισαν να κάνουν τσεκ-ιν το πρωί, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για χθες το απόγευμα, για την οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο εκατοντάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το AFP.
Σε δρόμο «χωρίς επιστροφή» θα οδηγήσει η βία το Χονγκ Κονγκ, όπως προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ, την ώρα που οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου ανακοίνωναν ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την επανάληψη της ομαλής λειτουργίας του μετά το χθεσινό κλείσιμό του λόγω μεγάλης κινητοποίησης των διαδηλωτών.
Η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, η οποία δέχεται πιέσεις από την Κίνα, προειδοποίησε σήμερα τους εργαζομένους της ότι μπορεί να απολυθούν, αν υποστηρίξουν ή συμμετάσχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που χαρακτηρίζει ως «παράνομες», στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο.
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται ενώ η αεροπορική εταιρία υφίσταται τα αντίποινα του Πεκίνου σε σχέση με τις κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ, που είναι πρωτόγνωρες για την πόλη από τότε που πέρασε και πάλι στην κυριαρχία της Κίνας το 1997.
Όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες έχουν βυθίσει τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας μια πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.
Οι διαδηλώσεις έρχονται καθώς οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους να «ασκήσουν αυξημένη προσοχή» όταν ταξιδεύουν εκεί.
Αρκετά άλλα έθνη – συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας – έχουν επίσης εκδώσει αυξημένες ταξιδιωτικές συμβουλές σχετικά με το τι ονόμασαν οι ΗΠΑ “αντιπαραθέσεις” διαμαρτυρίες στην κινεζική επικράτεια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αερολιμένας έγινε χώρος διαμαρτυρίας: Στις 26 Ιουλίου, χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας και προσωπικό αερομεταφορών πραγματοποίησαν συνεδρίαση εκεί με σκοπό να προσεγγίσουν τους τουρίστες και να ευαισθητοποιήσουν τους στόχους των διαδηλώσεων.
Στη συνέχεια, στις 5 Αυγούστου, ακυρώθηκαν περισσότερες από 200 πτήσεις εν μέσω μιας απεργίας σε όλη την πόλη.
Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η διαταραχή πλήττει τον τομέα της φιλοξενίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024