Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook Group επιδιώκει πρόσθετη χρηματοδότηση
Τουριστικοί πράκτορες

Ο Thomas Cook Group επιδιώκει πρόσθετη χρηματοδότηση

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook, ο οποίος είχε ήδη ζητήσει £ 750 εκατομμύρια, ζητάει επιπρόσθετη χρηματοδότηση με στόχο να αποτραπεί η οικονομική του κρίση τους χειμερινούς μήνες. Μάλιστα έχει ήδη χάσει το ένα πέμπτο της αξίας των μετοχών του.

Οι μετοχές του Thomas Cook έχουν υποχωρήσει, αφού ο ταξιδιωτικός οργανισμός δήλωσε ότι επιδιώκει να συγκεντρώσει άλλα 180 εκατ. Ευρώ από τους επενδυτές για να αποτρέψει μια χριστουγεννιάτικη κρίση.
Η Thomas Cook δήλωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζές της και τον κινεζικό όμιλο Fosun και τον μεγαλύτερο μέτοχο της, σχετικά με τη “νέα σημαντική κεφαλαιακή επένδυση”. Οι μετοχές μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο τη προηγούμενη Δευτέρα σε 7.5p, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επιβίωση της εταιρείας.
Οι Financial Times αποκάλυψαν την περασμένη Παρασκευή ότι ο Thomas Cook διεξήγαγε συνομιλίες με τους ομολογιούχους για να εξασφαλίσει το πρόσθετο κεφάλαιο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης στον οποίο συμμετέχει ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο κινεζικός όμιλος Fosun και οι τράπεζες δανεισμού του.
Τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες σε ανακοίνωση της χρηματιστηριακής αγοράς και επανέλαβε ότι η ανταλλαγή χρεωστικών τίτλων θα οδηγούσε σε «σημαντική μείωση» των υφιστάμενων μετόχων. Πρόσθεσε ότι οι μέτοχοι “μπορούν να λάβουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση υπό όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ άλλων και της εταιρίας Fosun και των μετατρέποντων χρηματοπιστωτικών πιστωτών“.
Από τον Φεβρουάριο, όταν ο Thomas Cook ανακοίνωσε την πώληση της κερδοφόρας αεροπορικής εταιρείας του σε μια προσπάθεια να εξοφλήσει τον αυξανόμενο όγκο του χρέους του, ο ταξιδιωτικός οργανισμός έκανε αρκετές κινήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση της επιχείρησης.
Το τελευταίο αίτημα για μετρητά ήρθε ένα μήνα μετά την ανακάλυψη ότι ο Thomas Cook διαπίστωσε ότι ήταν σε συνομιλίες για μια συμφωνία διάσωσης ύψους 750 εκατομμυρίων λιρών με τη Fosun, εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη, με ποικίλα συμφέροντα όπως το ποδοσφαιρικό σύλλογο Wolverhampton Wanderers.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Thomas Cook έβαλε την αεροπορική της εταιρεία προς πώληση το Φεβρουάριο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει μετρητά. Ανακοίνωσε τον Μάιο ότι είχε λάβει πρόταση από επτά υποψηφίους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μια συμφωνία και αντίθετα στράφηκε στο Fosun για να διασώσει της δραστηριότητες του και να πάρει μερίδιο μειοψηφίας στην αεροπορική εταιρεία. Οι κανόνες της ΕΕ εμπόδισαν τη Fosun να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Peter Fankhauser, χαρακτήρισε τη συμφωνία εκείνη τη στιγμή ως “όχι το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024