Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΙταλία: Η Ρώμη απαγορεύει στους τουρίστες να κάθονται στα σκαλοπάτια της Τρινιτά ντέι Μόντι
Αξιοθέατα

Ιταλία: Η Ρώμη απαγορεύει στους τουρίστες να κάθονται στα σκαλοπάτια της Τρινιτά ντέι Μόντι

Η Ρώμη απαγόρευσε στους τουρίστες να κάθονται και να τρώνε στα σκαλοπάτια του ναού της Αγίας Τριάδας των Βουνών (Trinità dei Monti), ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της ιταλικής πρωτεύουσας, απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα τους παραβάτες.

Ο κανονισμός της δημοτικής αστυνομίας της Ρώμης απαγόρευσε στους τουρίστες να κάθονται και να τρώνε στα σκαλοπάτια του ναού της Αγίας Τριάδας των Βουνών. Ο κανονισμός, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του καλοκαιριού, προβλέπει την απαγόρευση σε τουρίστες να κάθονται σε δημόσιους χώρους «με ασεβή τρόπο» όπως και «να κάθονται καταναλώνοντας τρόφιμα ή ποτά σε μνημεία ιστορικής, καλλιτεχνικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς» ιδίως σε σιντριβάνια και σκαλοπάτια.
Ο κανονισμός, που εφαρμόζεται ήδη στον ναό Τρινιτά ντέι Μόντι, προβλέπει, επίσης, την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ που θα μπορούσε να φθάσει στα 400 ευρώ στην περίπτωση σοβαρών παραπτωμάτων, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, αστυνομικοί απέτρεψαν με τις σφυρίχτρες τους σήμερα όλους τους τουρίστες που επιχειρούσαν να κάτσουν στα διάσημα σκαλοπάτια. Τα σκαλοπάτια, ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, άνοιξαν ξανά για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από έναν χρόνο εργασιών.
Η Scalinata, που είχε καταστραφεί από τη ρύπανση, αλλά και τις τσίχλες και τους λεκέδες κρασιού ή καφέ, βρήκε τελικά την αρχική της λάμψη.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024