Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Κύπρο μέσα σε τέσσερα χρόνια

Τατιάνα Ρόκου - 14 Αύγουστος 2019, 13:00

Αυξάνονται ραγδαία οι πολυτελείς κλίνες στην Κύπρο, σύμφωνα με την έκθεση της KPMG και παράλληλη ελπίδα για αύξηση και του αριθμού των αφίξεων.


Νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στις επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου θα ανοίξουν το δρόμο για αύξηση κατά 18% του αριθμού των διαθέσιμων κλινών σε όλη την Κύπρο, σύμφωνα με έκθεση της KPMG Κύπρου.

Συγκεκριμένα, τέσσερα νέα σούπερ πολυτελή ξενοδοχεία θα προσθέσουν συνολικά 2.590 κρεβάτια μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η κατασκευή του ξενοδοχείου Chrysomare Beach στην Αγία Νάπα θα προσθέσει 640 κρεβάτια και το Sun City Resort στην Αμμόχωστο 460 επιπλέον κρεβάτια πριν από το τέλος του έτους. Και το 2022, η Sofitel Κύπρου Λεμεσού θα προσθέσει άλλα 490.

Επιπλέον, η κατασκευή της Μεσογειακής χαρτοπαικτικής λέσχης City of Dreams στη Λεμεσό θα προσθέσει 1000 νέα κρεβάτια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Η κοινοπραξία, που διευθύνει την ανάπτυξη του θέρετρου του καζίνο, προβλέπει ότι η ανάπτυξη αυτή θα προσελκύσει επιπλέον 300.000 εισερχόμενους τουρίστες ετησίως.

Η μέση διάρκεια διαμονής για ξενοδοχεία αστέρων (5,2 ημέρες) και συντελεστής χρήσης χώρου (2,03) παραμένει στα 2018 επίπεδα. Όσον αφορά στις επικείμενες ξενοδοχειακές εξελίξεις, αναμένεται αύξηση 59% στα δωμάτια ανά πόλη και πιθανή αύξηση (ξενοδοχεία αστέρων) στη Λευκωσία, 26% στη Λεμεσό, 34% στη Λάρνακα, 16% στην Αμμόχωστο και 8% στην Πάφο.

Εκτός από τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα γκολφ και οι μαρίνες είναι μερικές από τις τουριστικές εξελίξεις που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστικής κατηγορίας υψηλού επιπέδου και ως εκ τούτου, αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν του νησιού. Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις αυτές βρίσκονται στο προσκήνιο, με εξαγγελθείσες αναπτυξιακές κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Τέσσερις νέες μαρίνες που θα αναπτυχθούν στην Κύπρο αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την ναυτιλιακή ικανότητα του νησιού, ενώ θα διπλασιάσουν τον αριθμό των διαθέσιμων αγκυροβολίων.

Η μαρίνα Αγίας Νάπας, με εκτιμώμενη επένδυση 220 εκατ. ευρώ, βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2021. Πολλές εξελίξεις με πολλά εκατομμύρια βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των μαρινών του Παραλιμνίου, της Πάφου και της νέας λιμνοθάλασσας της Λάρνακας, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1 δισ. ευρώ των συνολικών επενδύσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top