Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 August 2019, 09:49

Στα μέσα Αυγούστου η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο έχει φτάσει στις περισσότερες περιοχές το 100%.


Δεν είναι μόνο τα νησιά της Ελλάδας γεμάτα τουρίστες το 15Αύγουστο αλλά και η Κύπρος σημειώνει πληρότητα κοντά στο 100%. Επίσης, σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό αποδεικνύεται και φέτος ο Βόλος και το Πήλιο, ιδιαίτερα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Στο 90% με 100% κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων, αυτή την εβδομάδα, στις παράλιες και στις ορεινές περιοχές της Κύπρου. Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται  η κύρια εβδομάδα των θερινών διακοπών των Κυπρίων, λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, αναφέρουν Κυπριακά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κράτησης τουριστικών καταλυμάτων Booking.com, από τις 13 μέχρι τις 18 Αυγούστου, η πληρότητα στα ξενοδοχεία στον Πρωταρά είναι 99%, στην Αγία Νάπα 98% και στην Πάφο 97%. Στη Λάρνακα η πληρότητα φτάνει στο 94%, στη Λεμεσό στο 87% και στη Λευκωσία η πληρότητα είναι στο 79%.
 
Υψηλή είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων και στα ορεινά θέρετρα της Κύπρου. Ένας από τους βασικούς λόγους της πληρότητας των ξενοδοχείων στις συγκεκριμένες περιοχές είναι η εφαρμογή του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών των συνταξιούχων και των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα από το υπουργείο Εργασίας. Το σχέδιο επιχορηγεί τη διαμονή και τη διατροφή των δικαιούχων και των εξαρτώμενών τους σε ξενοδοχεία και καταλύματα των ορεινών θερέτρων μέχρι το τέλος του μήνα. Βάσει των στοιχείων που επικαλείται η πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η πληρότητα των ξενοδοχείων στις Πλάτρες αυτή την εβδομάδα φτάνει στο 95%, στο Τρόοδος στο 97% και στον Πεδουλά στο 90%.
 
Από τα στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ, που διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι κατά το έτος 2018, στο σύνολο των καταλυμάτων (ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ) παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις κατά 4,7% και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2017. Συγκεκριμένα, κατά το 2018 παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 8% και 4,1% αντίστοιχα σε σχέση με το 2017, καθώς επίσης μείωση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 3,3% και 5,3% αντίστοιχα. Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ) το 2018 ανήλθε σε 52,7%, έναντι 51,9% το 2017. 

Όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του καλοκαιριού του 2019, οι κρατήσεις δεν θα έχουν και φέτος αυτή την ανοδική τάση και αναμένεται η πτώση αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ως μια φυσιολογική κατάσταση αφού τα τελευταία χρόνια η αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας σημείωνε συνεχώς ρεκόρ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top