Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκδηλώσεις για τη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019
Γαστρονομία

Εκδηλώσεις για τη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Με βάση την απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας καθώς ανακηρύχθηκε ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που τιμούν και αναδεικνύουν τη διάκριση της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 εντάσσεται και η διοργάνωση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πέντε εμβληματικών ξενοδοχείων της Ρόδου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσφορά μιας σειράς γαστρονομικών δείπνων υψηλού αισθητικού και γευστικού επιπέδου.

Το εστιατόριο Blue Bay το οποίο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Atlantica Imperial Resort & Spa, τιμήθηκε και είναι ανάμεσα στα πέντε ξενοδοχεία τα οποία έχουν επιλεχθεί για να φιλοξενήσουν το δείπνο στις 7 Σεπτεμβρίου για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Γαστρονομίας. Στόχος είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση της νοτιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Αδιαφιλονίκητα, το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Blue Bay βρίσκεται εδώ για να προτείνει συνεχώς υψηλού επιπέδου διεθνή κουζίνα και δεξιοτεχνική ενσωμάτωση ελληνικών στοιχείων από τον σεφ Ηλία Κακούρη.

Το ξενοδοχείο επίσης είναι υποψήφιο για το Toques d’or του γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας για το 2020. Τα Toques d’or (Χρυσοί Σκούφοι) είναι τα μοναδικά ελληνικά γαστρονομικά βραβεία και χορηγούνται στα καλυτέρα εστιατόρια στην Ελλάδα από τους γευσιγνώστες στο “Αθηνόραμα” και τον Άλφα Οδηγό.

Η εταιρεία Atlantica Hotels & Resorts, είναι η μοναδική κυπριακή ξενοδοχειακή εταιρεία, μέλος του τουριστικού οργανισμού TUI Group, όπου δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο με σύνολο 50 ξενοδοχειακών μονάδων
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024