Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΡωσία: Προσγείωση αεροσκάφους σε χωράφι 
Ευρώπη

Ρωσία: Προσγείωση αεροσκάφους σε χωράφι 

Αναγκαστική προσγείωση, με την 'κοιλιά', έκανε ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος με 233 επιβάτες λόγω σύγκρουσης με πουλιά που προκάλεσαν ζημιά στους κινητήρες του.

Το πρακτορείο Reuters -επικαλούμενο ανακοινώσεις της εταιρείας και της τοπικής υπηρεσίας αερομεταφορών- μεταδίδει πως το Airbus 321 της Ural Airlines, με 233 επιβαίνοντες,  έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά την απογείωσήτου.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανείς δεν σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους σε χωράφι καλαμποκιού νοτιοανατολικά της Μόσχας. 
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 226 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος“, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
 
Το Airbus Α321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Ural Airlines πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα προς τη Συμφερούπολη της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το περιστατικό “θαύμα πάνω από το Ραμένσκ“, αναφερόμενη στην περιοχή έξω από τη Μόσχα όπου πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το διεθνές αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.
 
Πηγή δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά. Το κράτος θα βραβεύσει τους πιλότους
 
Το Κρεμλίνο θα απονείμει κρατικά βραβεία στους δύο πιλότους που πραγματοποίησαν με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατηγού αεροσκάφους με 233 επιβαίνοντες κοντά στη Μόσχα.
 
Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε πως 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανείς δεν σκοτώθηκε όταν το Έρμπας 321 της Ural Airlines προσγειώθηκε σε ένα χωράφι νοτιοανατολικά της Μόσχας αφού λίγο μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από σμήνος γλάρων.
 
Συγχαίρουμε τους ήρωες πιλότους που έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Η εφημερίδα “Komsomolskaya Pravda” χαρακτήρισε τον πιλότο Damir Yusupov “ήρωα”, σημειώνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, “προσγειώνοντας με μαεστρία το αεροπλάνο χωρίς σύστημα προσγείωσης, με βλάβη σε ένα κινητήρα μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια”.
Κάποιοι συνέκριναν το περιστατικό με την πτήση 1549 της U.S. Airways το 2009, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης, ύστερα από σύγκρουση με σμήνος πουλιών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024