Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚαίγεται η Gran Canaria, εκκένωση πάνω από 4.000 ανθρώπων
Προορισμός

Καίγεται η Gran Canaria, εκκένωση πάνω από 4.000 ανθρώπων

Πάνω από 6.000 πυροσβέστες και 11 εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ 11 οδικές αρτηρίες στο νησί έχουν κλείσει.

Μία νέα πυρκαγιά στη νήσο Gran Canaria ανάγκασε τις ισπανικές αρχές να διατάξουν την εκκένωση μίας τουριστικής περιοχής και ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, λίγες ημέρες μετά την πύρινη λαίλαπα στην ίδια ζώνη (οι πυρκαγιές ξεκινησαν το περασμένο Σάββατο).

Με μήνυμα στο Twitter, οι αρχές της νήσου ανακοίνωσαν πως επέβαλαν την εκκένωση της περιοχής Crouz de la Tejeda, μίας ορεινής ζώνης στο κέντρο της Gran Canaria, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξαιρετική θέα της, καθώς και ενός κοντινού πολυτελούς ξενοδοχείου. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι άνθρωποι διατάχθηκαν να απομακρυνθούν.

Οι αρχές πρόσθεσαν ότι έκοψαν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες πλησίον της ζώνης της πυρκαγιάς. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν ενημερώσει πως οι δυνατοί άνεμοι και ένα νέο κύμα καύσωνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αναζωύρωση των εστιών που σιγόκαιγαν από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως έχουν αποσταλεί ειδικά ελικόπτερα για να επιχειρήσουν στην πύρινη ζώνη. Πυροσβεστικά αεροσκαφή προς το παρόν δεν επιχειρούν, καθώς έχουν αποσταλλεί στην ηπειρωτική χώρα, όπου μαίνονται και άλλες πυρκαγιές.

Συνολικά, έχουν ήδη γίνει στάχτη περίπου 1.700 εκτάρια, ενώ οι εκκενώσεις κατοίκων και τουριστών περιλαμβάνουν 40 οικισμούς, χωριά και κωμοπόλεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024