Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΞ: 'Πλήγμα στο τουρισμό της Σαμοθράκης οι εγκαταλειμμένες υποδομές της'
Προορισμός

ΠΟΞ: 'Πλήγμα στο τουρισμό της Σαμοθράκης οι εγκαταλειμμένες υποδομές της'

Για μαζικές ακυρώσεις τουριστών, κυρίως από τα Βαλκάνια, προς τη Σαμοθράκη λόγω του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Ζήτημα επιβίωσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης τίθεται πλέον, εξαιτίας του πολυήμερου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του νησιού του Βορείου Αιγαίου, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

“Η τοπική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανυπολόγιστη ζημία, καθώς ο τουρισμός είναι βασικός τομέας που τροφοδοτεί την οικονομία του νησιού.

Δεδομένης της μικρής τουριστικής περιόδου του ακριτικού νησιού, η άνευ προηγουμένου κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλο ‘χτύπημα’ στην αιχμή της σεζόν, με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις τουριστών, κυρίως από τα Βαλκάνια, να είναι μαζικές”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, για ταχύτατη και οριστική άρση του αδιεξόδου που έχει να κάνει με την σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και ζητεί την πλήρη  αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των λιμένων που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, αλλά και της επίσπευσης όλων των προβλεπόμενων ενεργειών, ούτως ώστε να επιλυθούν άπαξ τα προβλήματα πρόσβασης.

Επισημαίνει ότι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού, λόγω της αρνητικής δημοσιότητας που προκάλεσε η ταλαιπωρία των επισκεπτών και πήρε διαστάσεις από εκτενή ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκαν σε ΜΜΕ γειτονικών χωρών.

Τέλος, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης και διευκόλυνσης των πληγέντων, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν συνέλθει από την καταστροφή που υπέστησαν πριν δύο χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα ο πρόσφατος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού να τους οδηγεί σε απόγνωση.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου “ΑΝΑΞ” για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων).

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης κάλεσε σε ακρόαση τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων “ΣΑΟΣ ΙΙ” και “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024