Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςAπό τη Μυτιλήνη ανοίγει πανιά η Αegean Regatta 2019
Αθλητικός τουρισμός

Aπό τη Μυτιλήνη ανοίγει πανιά η Αegean Regatta 2019

Στην Aegean Regatta έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 ξένα πληρώματα, από τέσσερα από την Τουρκία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία.

Για 19η φορά, η Aegean Regatta είναι έτοιμη για να ξεκινήσει το μαγικό ταξίδι της στο Αιγαίο Πελάγος, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους ιστιοπλόους, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που είναι σταθμοί του διεθνούς αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στη “Ρεγκάτα του Αιγαίου” έχουν δηλώσει συμμετοχή 59 σκάφη και ήδη τα πρώτα ιστιοπλοϊκά βρέθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να ανοίξουν πανιά σήμερα το πρωί για το πρώτο σκέλος του αγώνα ως το Πλωμάρι.

Οι προετοιμασίες στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου ολοκληρώνονται προκειμένου να υπάρχουν για τα σκάφη και τους περισσότερους από 500 ιστιοπλόους, οι κατάλληλες συνθήκες ελλιμενισμού και φιλοξενίας, ανάλογες με το κύρος και το μέγεθος του αγώνα.

“Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας, που αντέχει στον χρόνο και έχει αγκαλιαστεί όχι μόνο από Αιγαιοπελαγίτες ιστιοπλόους, αλλά και ιστιοπλόους από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Η Aegean Regatta συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη των ακριτικών νησιών μας και φέρνει σε επαφή τους ιστιοπλόους με τον ιδιαίτερο και ποικιλόμορφο νησιωτικό πολιτισμό” δήλωσε η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Aegean Regatta δικαιολογεί για μία ακόμη φορά το διεθνή της χαρακτήρα καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 ξένα πληρώματα, από τέσσερα από την Τουρκία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία.

Η Aegean Regatta θα αρχίσει στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα, με διαδρομή Μυτιλήνη (Λέσβος) – Πλωμάρι (Λέσβος) – Ψαρά – Οινούσσες. Η φετινή καινοτομία του αγώνα είναι η επίσκεψη για πρώτη φορά, στα ιστορικά Ψαρά.

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta είναι το εξής:
Κυριακή 18 Αυγούστου
10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 19 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Μυτιλήνη – Πλωμάρι, περίπου 25 ν.μ.

Τετάρτη 21 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Πλωμάρι – Ψαρά, περίπου 48 ν.μ.

Παρασκευή 23 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Ψαρά – Οινούσσες, περίπου 35 ω.μ.

Σάββατο 24 Αυγούστου
11:00 Παράκτιες Διαδρομές, Οινούσσες
21:00 Τελετή Λήξης

Η Marina Mytilini είναι χορηγός της Aegean Regatta και  παραχωρεί για τον ελλιμενισμό των σκαφών 40 θέσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στα σκάφη που έχουν ήδη προεγγραφεί μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα και θα εξυπηρετηθούν με την σειρά που προσέρχονται στην μαρίνα και μέχρι την συμπλήρωση των 40 θέσεων ελλιμενισμού. Για τα σκάφη που δε θα ελλιμενισθούν στη μαρίνα Μυτιλήνης έχει προβλεφθεί χώρος στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδοργανωτές Όμιλοι οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν.Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης και Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024