Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑναγέννηση του ιστορικού ξενοδοχείου 'Βιέννη' στη Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχεία

Αναγέννηση του ιστορικού ξενοδοχείου 'Βιέννη' στη Θεσσαλονίκη

Η συμφωνία για το 'Βιέννη', όπου σήμερα στεγάζεται ιδιωτικό κολέγιο, έχει ήδη υπογραφεί και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

Όμιλος Iσραηλινών επιχειρηματιών εξαγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο “Βιέννη” επί της Εγνατίας Οδού 2-4, στην περιοχή Βαρδαρίου (Πλατεία Δημοκρατίας σήμερα), ένα από τα πλέον γνωστά κτίρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ιστορικές αναφορές στη γερμανική Κατοχή.

Η συμφωνία για το ‘Βιέννη’, όπου σήμερα στεγάζεται ιδιωτικό κολέγιο, έχει ήδη υπογραφεί και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Κατασκευασμένο στα τέλη της δεκαετίας του ’20  (1929-1931 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Γεώργιου Καμπανέλλου και ιδιοκτήτη τον Κώστα Μανωλά0 το “Βιέννη”, υπήρξε στον Μεσοπόλεμο, ως ξενοδοχείο, πόλος έλξης και συνάθροισης, προσωπικοτήτων της πολιτικής, του επιχειρείν, της τέχνης και του πνεύματος και με την κατάληψη της πόλης το 1941 από τους Γερμανούς επιτάχθηκε, μαζί με άλλα κτίρια, για τη στέγαση των μηχανισμών διοίκησης και καταστολής και με την απελευθέρωση φιλοξένησε για μερικούς μήνες το αρχηγείο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ο δικηγόρος κ. Θάνος Χαριστός, που εκπροσωπεί ομίλους ισραηλινών συμφερόντων λέει ότι στις κινήσεις των πελατών του υπάρχει και η λογική να δισωθούν όσα ακίνητα με ιστορία, που σχετίζονται με την εβραϊκή παρουσία στην πόλη. “Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από πλευράς Ισραηλινών στον τομέα της αγοράς ακινήτων. Ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες μικρής κλίμακας οι οποίες θα παρέχουν βασικές υπηρεσίες στους πελάτες και σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές”.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Νταβίντ Σαλτιέλ, αναφέρεται στο αυξημένο ενδιαφέρον των Ισραηλινών επενδυτών για την ελληνική αγορά ακινήτων και εξηγεί τους επιπλέον λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη καθίσταται ελκυστική γι’αυτούς. “Η αγορά ακινήτων στο Ισραήλ είναι απλησίαστη, μοιάζει στις τιμές με αυτήν της Νέας Υόρκης. Για παράδειγμα, ενώ στο Ισραήλ με 1 εκατ. ευρώ παίρνεις ένα διαμέρισμα, στην Ελλάδα αγοράζεις μια πολυκατοικία. Οι Ισραηλινοί ως γνωστόν λατρεύουν την Ελλάδα, η οποία είναι γι’αυτούς πόλος έλξης και τώρα που εδώ οι τιμές στα ακίνητα είναι προσιτές οι επιχειρηματίες αγοράζουν. Επενδύουν σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα και οικόπεδα στην Αθήνα και αλλού, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι κάτι παραπάνω γι’ αυτούς. Αποτελεί ιστορικό προορισμό, λόγω της προαιώνιας εβραϊκής παρουσίας, για τους Ισραηλινούς και αυτό λειτουργεί ως ένα επιπλέον κίνητρο να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024