Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι μεγάλες εκπτώσεις από τους ξενοδόχους 'κράτησαν' τον τουρισμό στη Ρόδο
Τάσεις

Οι μεγάλες εκπτώσεις από τους ξενοδόχους 'κράτησαν' τον τουρισμό στη Ρόδο

Μείωση 10-20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών ροδιακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο περασμένος Ιούλιος “έκλεισε” με μείωση 1% και με ορατό τον κίνδυνο να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο. “Ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο ήταν ορατός. Αυτό συνέβη γιατί οι πληρότητες στα καταλύματα δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελαν οι Tour Operators. Έτσι, θα ακύρωναν τις πτήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη Ρόδο”, είπε ο κ. Ματσίγκος.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι ξενοδόχοι του νησιού και στις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες για να φέρουν επισκέπτες στη Ρόδο.

“Με μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι κατάφεραν να κρατήσουν την κίνηση σε ένα επίπεδο και να αποφύγουν την καταστροφή. Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων”, εξήγησε ο κ. Ματσίγκος.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δείχνουν μείωση της τάξεως του 10 με 20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019. Αιτία της μείωσης της κίνησης, είναι η Τουρκία που ανταγωνίζεται τη Ρόδο και τους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

“Η Τουρκία λειτουργεί καλά τουριστικά. Διαθέτει ανταγωνιστικά πακέτα με χαμηλές τιμές. Οι Ευρωπαίοι την προτιμούν. Επιπλέον, στα ξενοδοχεία της γειτονικής χώρας δεν επιβάλλονται τόσο μεγάλοι φόροι, όπως στα ελληνικά”, καταλήγει ο κ. Ματσίγκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024