Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι μεγάλες εκπτώσεις από τους ξενοδόχους 'κράτησαν' τον τουρισμό στη Ρόδο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Αύγουστος 2019, 10:59

Μείωση 10-20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών ροδιακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από την Τουρκία.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο περασμένος Ιούλιος “έκλεισε” με μείωση 1% και με ορατό τον κίνδυνο να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο. “Ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο ήταν ορατός. Αυτό συνέβη γιατί οι πληρότητες στα καταλύματα δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελαν οι Tour Operators. Έτσι, θα ακύρωναν τις πτήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη Ρόδο”, είπε ο κ. Ματσίγκος.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι ξενοδόχοι του νησιού και στις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες για να φέρουν επισκέπτες στη Ρόδο.

“Με μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι κατάφεραν να κρατήσουν την κίνηση σε ένα επίπεδο και να αποφύγουν την καταστροφή. Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων”, εξήγησε ο κ. Ματσίγκος.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δείχνουν μείωση της τάξεως του 10 με 20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019. Αιτία της μείωσης της κίνησης, είναι η Τουρκία που ανταγωνίζεται τη Ρόδο και τους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

“Η Τουρκία λειτουργεί καλά τουριστικά. Διαθέτει ανταγωνιστικά πακέτα με χαμηλές τιμές. Οι Ευρωπαίοι την προτιμούν. Επιπλέον, στα ξενοδοχεία της γειτονικής χώρας δεν επιβάλλονται τόσο μεγάλοι φόροι, όπως στα ελληνικά”, καταλήγει ο κ. Ματσίγκος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top