Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: 'Άμεσα η μεταφορά του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% στον ΦΠΑ'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Άμεσα η μεταφορά του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% στον ΦΠΑ'

Η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, πριν την επόμενη τουριστική σεζόν.

Χρονιά σταθεροποίησης για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2019 ο αρμόδιος υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ”, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι, σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει στάσιμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα κι αν καταγραφεί αύξηση δε θα συγκρίνεται με τη διόγκωση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα μέτρο που θα ληφθεί άμεσα είναι η μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% στον ΦΠΑ, ώστε οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Ακόμη, δήλωσε βέβαιος ότι η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο “προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη σεζόν”. Επισήμανε ωστόσο ότι χρειάζεται παράλληλα αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά.

“Αυτό απαιτεί στρατηγικό σχέδιο σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις” είπε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι τα ελληνικά καταλύματα πρέπει σταδιακά να αναβαθμιστούν σε ποιότητα, δηλαδή τα δύο αστέρα να γίνουν τρία και ούτω καθεξής, και η τουριστική σεζόν να επεκταθεί πέραν του καλοκαιριού.

Υπογράμμισε ακόμη ότι υπάρχουν υποδομές και πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας, όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, που έχουν στερηθεί επενδύσεων και δεν έχουν προβληθεί ως μέρος της ελληνικής εμπειρίας, στερώντας έσοδα ορισμένες ζώνες της χώρας. “Με τα υφιστάμενα δεδομένα, πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας απολαμβάνουν το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024