Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣε μπλάκ άουτ ο Πόρος από πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσα – κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ
Προορισμός

Σε μπλάκ άουτ ο Πόρος από πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσα – κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 6 σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συμμετέχει στην έρευνα διάσωσης.

Μηχανική βλάβη οδήγησε στην απώλεια ελέγχου ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό, τύπου Agusta 109 και έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.

Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ” ο δήμαρχος του νησιού ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Στο σχέδιο πτήσης περιλαμβάνεται μόνο ο πιλότος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης και δύο Ρώσοι. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 6 σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024