Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή'Τοπικό Διαβατήριο' από το Δήμο Χερσονήσου για τους πιστούς επισκέπτες της περιοχής
Περιφέρεια

'Τοπικό Διαβατήριο' από το Δήμο Χερσονήσου για τους πιστούς επισκέπτες της περιοχής

Το διαβατήριο θα έχει και χρηστική ιδιότητα για τους κατόχους του, καθώς συνδέεται με loyalty program και προσφέρει εκπτώσεις, προσφορές και άλλα προνόμια στους κατόχους του, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα, φορείς και οργανισμούς.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης αποφάσισε στο εξής να τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και πιστούς φίλους του Δήμου Χερσονήσου Κρήτης, καθώς και όσους επιλέγουν το Δήμο Χερσονήσου για να παντρευτούν προσφέροντάς τους ένα “Τοπικό Διαβατήριο” (Local Passport) κάνοντάς τους έτσι, έστω και  συμβολικά, δημότες του. Το διαβατήριο αυτό όμως θα έχει επιπλέον και χρηστική ιδιότητα για τους κατόχους του, καθώς συνδέεται με προνομιακό πρόγραμμα (loyalty program) και προσφέρει εκπτώσεις, προσφορές και άλλα προνόμια στους κατόχους του, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα, φορείς και οργανισμούς. Οι επιχειρήσεις (partners) που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία  θα κάνουν αναφορά στην ιστοσελίδα τους και, σε εμφανές σημείο στην ίδια την επιχείρηση, θα υπάρχει αυτοκόλλητο με την ένδειξη: “Chersonissos Municipality Partner Local Passport – “Φίλοι”, welcome here.”

Ήδη πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εταιρείες μεταφορών, ταξί, ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου, η Ένωση Διαμερισμάτων Ν. Ηρακλείου “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, κ.ά. έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους ως υποστηριχτές, χορηγοί στο νέο αυτό εγχείρημα της αντιδημαρχίας τουρισμού. Οι κάτοχοι του Διαβατηρίου του Δήμου Χερσονήσου θα ενημερώνονται από τον ιστότοπο της αντιδημαρχίας Τουρισμού landofexperiences.gr, όπου δημιουργήθηκε ήδη μία ειδική ενότητα για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία τους  (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), καθώς και τα διάφορα προνόμια που προσφέρει η κάθε επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: “Με το Τοπικό Διαβατήριο η δημοτική αρχή δείχνει την τεράστια εκτίμησή της, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό της σε εκείνους που επιλέγουν τον προορισμό ‘Δήμος Χερσονήσου’, από την Αμνισό ως τα Μάλια, ως τον τόπο διακοπών τους, χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης, καθώς και ως τον τόπο ανταλλαγής αιώνιας υπόσχεσης αγάπης και απαρχής της κοινής τους συμβίωσης”.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευθύμιος Μουντράκης, εμπνευστής της ιδέας, ανέφερε σχετικά: “Αυτή η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό μας, εφόσον είχε ήδη δημιουργηθεί στην καρδιά μας. Και ο λόγος που δημιουργήθηκε στην καρδιά μας, ήταν γιατί όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, πρώτοι αυτοί, έβαλαν εμάς και τον τόπο μας, στη δική τους καρδιά. Τα δικά τους λόγια είναι που μας συγκίνησαν, μας άγγιξαν, μας ενέπνευσαν να προβούμε σε αυτή την ελάχιστη κίνηση απόδοσης τιμής και εκτίμησης. Λόγια όπως: ‘εδώ νιώθουμε να είναι το δεύτερο σπίτι μας’, ‘εδώ έχουμε άλλη μία οικογένεια’, ‘έχουμε πολύ καλούς φίλους, ερχόμαστε στους γάμους, στις βαφτίσεις αλλά και σε κάθε σημαντικό γεγονός της οικογένειας’, ‘ερχόμαστε στους Έλληνες, Κρητικούς συγγενείς μας’, ‘εδώ είναι η δεύτερη πατρίδα μας’, ‘εδώ έχουμε γνωρίσει τους καλύτερους ανθρώπους, πλέον θεωρούμε συγγενείς’ και τόσες άλλες, συγκινητικές εκφράσεις αγάπης. Άλλωστε, τι πιο λογικό από το να θεωρείς αυτόν που συνειδητά επιλέγει τον τόπο σου, να δεθεί με τον σύντροφό του, σε ‘ισόβια βίου κοινωνία’, ως ντόπιο. Τι πιο λογικό από το να θεωρείς αυτόν που ξεχωρίζει και επιλέγει τον τόπο σου ανάμεσα σε τόσα άλλα όμορφα μέρη, να έρχεται για διακοπές 10, 20 ή και 30 χρόνια, επίσης, ως ντόπιο!

Σκοπός της αντιδημαρχίας Τουρισμού είναι οι πιστοί φίλοι του τόπου, κρατώντας αυτό το “διαβατήριο” στα χέρια τους, με τη φωτογραφία τους και τα στοιχεία τους, να νιώσουν ότι πραγματικά ο Δήμος αναγνωρίζει αυτά τους τα συναισθήματα και εκτιμά την αφοσίωσή τους. Αλλά και ότι τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, ισότιμους με τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά το συντοπίτη μας, σπουδαίο καλλιτέχνη, ζωγράφο, κ. Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την προσφορά του θαυμάσιου έργου του “Λιμάνι Χερσονήσου, 4ος π.Χ. αιώνας” – “Βριτόμαρτυς και Φιλωνίδης”, να κοσμεί το διαβατήριο, καθώς και τη γραφίστρια κα Μαρία Χριστάκη, για τη γραφιστική δημιουργία του Διαβατηρίου”.  

Στην ερώτηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων που τελούν τους γάμους, προς τα ζευγάρια που παντρεύονται στο Δήμο, γιατί επιλέγουν τη Χερσόνησο, αυτά απαντούν: “Για εμάς η Κρήτη και η Ελλάδα γενικότερα, είναι μία ιδιαίτερη χώρα, μαθαίνουμε από παιδιά στο σχολείο για αυτήν… γνωρίζουμε την ιστορία της, τους φιλοσόφους της, τον πολιτισμό της, την μυθολογία της, και τόσα άλλα πράγματα που μόνο θαυμασμό και δέος νιώθουμε για τον τόπο σας. Νυμφευόμενοι εδώ, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία σχέση, έναν δεσμό με την Ελλάδα, συμβολικά λοιπόν, επιλέγουμε να ενωθούμε εδώ με τα δεσμά του γάμου”.

Κλείνοντας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου δήλωσε: “Πόσο μεγάλη τιμή, για εμάς και την πατρίδα μας, άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανάμεσα σε χιλιάδες πλέον προορισμούς, να επιλέγουν εμάς, ξανά και ξανά. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε βραβεύσει περίπου χίλιους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, και κάθε φορά η συγκίνησή μας παραμένει ίδια. Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, οι υποστηρικτές μας στα δύσκολα, οι διαφημιστές μας στα άσχημα. Επιθυμία μας και σκοπός μας όλοι αυτοί οι υπέροχοι, πιστοί θαυμαστές μας, οι φίλοι μας, να νιώθουν παραπάνω από καλά στον τόπο μας. Να νιώθουν ευπρόσδεκτοι, να νιώθουν σπίτι τους, θέλουμε να νιώθουν Γουβιανοί, Χερσονιώτες, Μαλιώτες… να νιώθουν ντόπιοι, κρητικοί. Με το ‘Τοπικό Διαβατήριο’ θέλουμε να τους προσφέρουμε αυτό που οι ίδιοι επιθυμούν, να αισθάνονται το Δήμο μας ως τη δεύτερη πατρίδα τους, το δεύτερο σπίτι τους! Με αυτό το διαβατήριο στο χέρι τους και επιδεικνύοντάς το στους φίλους και συγγενείς τους στην χώρα τους, καθώς και εδώ, στη ‘νέα τους πατρίδα’, θα νιώθουν υπερηφάνεια και τιμή, όπως νιώθουμε και εμείς γι’αυτούς. Ανάλογα συναισθήματα, ότι ανήκουν εδώ, ότι είναι και αυτοί κάποιοι από εμάς, θέλουμε να έχουν και όσοι παντρεύονται εδώ, που μπορεί μεν να μας επισκέπτονται για πρώτη φορά, αλλά με την απονομή αυτού του διαβατηρίου, σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία! Όλοι θυμούνται και κρατάνε στην καρδιά τους το μέρος που παντρεύτηκαν και πολλοί  επιστρέφουν εκεί για την ανανέωση των όρκων τους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου συστάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014, από τον κ. Μαστοράκη, με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Μουντράκη. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η νεοϊδρυθείσα αντιδημαρχία κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις για το Δήμο Χερσονήσου και να βραβευτεί εννέα (9) φορές. Από τις οποίες τρεις στην Ελλάδα, τρεις στη Ρωσία, δύο στη Σουηδία, με σημαντικότερη ίσως όλων, τη βράβευσή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την καλή πρακτική “πολιτική επιβράβευσης των πιστών επισκεπτών” της, συνέχεια της οποίας είναι και το “τοπικό διαβατήριο”. Ανάμεσα σε άλλες καινοτομίες για τις οποίες έχει βραβευτεί η αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης, είναι η κάρτα ελευθέρας εισόδου μπλόγκερς και δημοσιογράφων – το “Free Pass” και ο ιστότοπος απασχόλησης – look4job.gr. Πρόσφατα έχει ζητηθεί από τον αντιδήμαρχο κ. Μουντράκη, από την Περιφέρεια Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Αλεξάκη, η παραχώρηση της πρότασης καλής πρακτικής “προώθηση θεματικών πάρκων και μουσείων” της αντιδημαρχίας τουρισμού και πολιτισμού, στο Υπουργείο Τουρισμού της Λετονίας, το οποίο επιθυμεί να την εφαρμόσει. Ο Δήμος Χερσονήσου εκπροσώπησε το 2017 την Περιφέρεια Κρήτης στο 1ο διαπεριφερειακό συνέδριο στην Μαγιόρκα, όπου και είχε παρουσιαστεί αρχικά η πρότασή της.

Επίσης, ο κ. Μουντράκης θα είναι υποψήφιος για το 2019 με την πολιτική του ιδιότητα, ως αντιδήμαρχος απασχόλησης, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική, στην κατηγορία “Θέσεις Εργασίας”, για την δημιουργία της δωρεάν καινοτόμου πλατφόρμας απασχόλησης look4job.gr.

Local Passport Presentation

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024