Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το 20% των πτήσεων εσωτερικού δεν αναχώρησε στην ώρα του ή ακυρώθηκε στις Ευρωεκλογές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Αύγουστος 2019, 14:38

Περισσότεροι από 1.300 επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση ή ακύρωση της πτήσης τους τις ημέρες των εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την AirHelp.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της AirHelp, του μεγαλύτερου οργανισμού που ειδικεύεται στα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών, για τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών, περίοδο που η κίνηση αυξάνεται, καθώς οι Έλληνες συνηθίζουν να μετακινούνται για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία αφορούν πτήσεις εσωτερικού που αναχώρησαν από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα την περίοδο των Ευρωεκλογών, των Αυτοδιοικητικών και των Εθνικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας στις 26 Μαΐου, στις 2 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου 2019 αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, στις Ευρωεκλογές και στον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 πτήσεις εσωτερικού από τις οποίες περίπου το 20% δεν αναχώρησε στην ώρα του ή ακυρώθηκε. Συνεπώς, περισσότεροι από 420 επιβάτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΚ 261.

Αντίστοιχα από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2019, το διάστημα δηλαδή που οι Έλληνες μετακινήθηκαν και για τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αναχώρησαν περίπου 1.200 πτήσεις προς αεροδρόμια της χώρας. Σχεδόν 670 επιβάτες αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημίωση καθώς σχεδόν 4 στις 10 πτήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει προγράμματος. Στη συνέχεια, το διάστημα των Εθνικών εκλογών, αναχώρησαν περισσότερες από 1.300 πτήσεις προς το εσωτερικό της χώρας με το ποσοστό των πτήσεων που είχαν καθυστέρηση ή ματαιώθηκαν να ξεπερνά το 55%.

Επίσης για την Κυριακή των εκλογών, αξίζει να σημειωθούν και οι επιδόσεις των μεγαλύτερων αεροδρομίων της χώρας σε σχέση με τις πτήσεις και το αν πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους. Πιο συγκεκριμένα, η on-time επίδοση των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου τη συγκεκριμένη ημέρα διαμορφώθηκε περίπου στα παρακάτω ποσοστά:

 

On Time Performance

Αεροδρόμιο

Κυριακή 26/05

Κυριακή 02/06

Κυριακή 07/07

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

80%

64%

40%

Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

78%

72%

64%

Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” 

64%

62%

36%

Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου “Διαγόρας”

56%

36%

34%
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top