Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Τέλος η πώληση πλαστικών μπουκαλιών νερού στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 August 2019, 15:20

Το αμερικανικό αεροδρόμιο επιθυμεί να γίνει το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο με μηδενικά απορρίμματα (zero-waste) ως το 2021.


Η απαγόρευση της πώλησης πλαστικών μπουκαλιών νερού τέθηκε χθες, Τρίτη, σε ισχύ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας της πόλης να μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης .

Οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν μπουκάλια νερού κάτω του ενός λίτρου από τα καταστήματα του αεροδρομίου, τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης ή τα εστιατόρια και αντίθετα ενθαρρύνονται να αγοράζουν γυάλινη συσκευασία ή δοχείο νερού από αλουμίνιο από τα καταστήματα του αεροδρομίου ή να φέρνουν μαζί τους άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού και να τα γεμίζουν από περίπου 100 ψύκτες και σταθμούς νερού που υπάρχουν στο αεροδρόμιο.

Για να μειώσει τα απορρίμματά του, το αεροδρόμιο έχει μειώσει τη χρήση σε αντικείμενα ετσίασης μίας χρήσης, όπως οι χαρτοπετσέτες και τα καλαμάκια. Πριν την απαγόρευση, στο αεροδρόμιο πωλούνταν περίπου 10.000 μπουκάλια νερού σε καθημερινή βάση, κάτι που παρήγαγε 12,7 εκατ. κιλά σκουπίδια κάθε χρόνο σύμφωνα με τον Doug Yakel, εκπρόσωπο του αεροδρομίου, που επιθυμεί να γίνει το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο με μηδενικά απορρίμματα (zero-waste) ως το 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει το 90% των αποβλήτων του αεροδρομίου θα υπόκεινται σε ανακύκλωση ή κομποστοποίηση.

”Εξετάζουμε πολιτικές και προγράμματα που θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτόν τον στόχο εδώ και δύο χρόνια”, δήλωσε ο Yakel. Σύμφωνα με τον Yakel, ο στόχος είναι να μεγαλώσει η αγορά της βιώσιμης συσκευασίας νερού και οι κατασκευαστές συσκευασιών για αναψυκτικά και χυμούς -που δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση- να ξεκινήσουν τις καινοτομίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top