Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι αεροπορικές εταιρείες με το νεότερο σε ηλικία στόλο

Τατιάνα Ρόκου - 23 August 2019, 09:31

Οι νεότεροι στόλοι αεροπορικών εταιρειών είναι στην Ασία με μέσο όρο ηλικίας 8,5 ετών. Οι παλαιότεροι στόλοι βρίσκονται στις περιοχές της Αφρικής και της Ωκεανίας, όπου ο μέσος στόλος είναι άνω των 16 ετών.


Η ελβετική εταιρεία ch-aviation αποκάλυψε τα ονόματα των νεότερων στόλων του πλανήτη, που καταμετρήθηκαν σε μέσο όρο ηλικίας αεροσκαφών. Η ανάλυση δείχνει ότι αρκετοί από τους νεότερους στόλους αεροπορικών εταιρειών βρίσκονται στην Ασία, ενώ η Norwegian Air Sweden κατατάσσεται στον εμπορικό αερομεταφορέα με το νεότερο στόλο αεροσκαφών σε παγκόσμια κλίμακα. Από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες (με 50 ή περισσότερα αεροσκάφη) η VietJetAir διαθέτει το νεότερο στόλο. Στην κατηγορία των πολύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (100 αεροσκάφη ή περισσότερα) η Aeroflot βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το μέσο αεροσκάφος που πετά αυτήν τη στιγμή είναι 12 ετών, σύμφωνα με την ανάλυση της ch-aviation, σε πάνω από 30.000 ενεργά εμπορικά αεροσκάφη (επιβατών και εμπορευμάτων).

The youngest fleets worldwide
 
Operator
Average aircraft age
Home base
No of aircraft
Norwegian Air Sweden
0,74
Sweden
5
Wizz Air UK
0,95
UK
10
Norwegian UK
1,04
UK
13
SAS Scandinavian Airlines Ireland
1,30
Ireland
9
Flyadeal
1,34
Saudi Arabia
11


Οι νεότεροι στόλοι αεροπορικών εταιρειών είναι στην Ασία με μέσο όρο ηλικίας 8,5 ετών. Οι παλαιότεροι στόλοι βρίσκονται στις περιοχές της Αφρικής και της Ωκεανίας, όπου ο μέσος στόλος είναι άνω των 16 ετών.

Η αεροπορική εταιρεία με το νεότερο στόλο στον κόσμο είναι η Norwegian Air Sweden, η οποία λειτουργεί μικρό στόλο μόλις 5 αεροσκαφών, με μέσο όρο ηλικίας 0,74 ετών. Η σουηδική θυγατρική της Norwegian πήρε την πρωτοκαθεδρία από μια άλλη θυγατρική της εταιρείας, τη Norwegian UK, που ήταν εκείνη με το νεότερο στόλο του κόσμου το 2017. Φέτος η Norwegian UK την 3η θέση, αφήνοντας το προβάδισμα στη σουηδική “αδερφή” της και τη Wizz Air UK.

The youngest fleets in Europe
 
Operator
Average aircraft age
Home base
No of aircraft
Norwegian Air Sweden
0,74
Sweden
5
Wizz Air UK
0,95
UK
10
Norwegian UK
1,04
UK
13
SAS Scandinavian Airlines Ireland
1,30
Ireland
9
Malta Air
1,79
Malta
11


Η αεροπορική εταιρεία με το νεότερο στόλο στην Ασία είναι η σαουδαραβική flyadeal, η οποία λειτουργεί ένα στόλο 12 αεροσκαφών με μέση ηλικία μόλις πάνω από ένα χρόνο. Ο νεώτερος στόλος της Νότιας Αμερικής ανήκει επίσης σε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, τη JetSMART της Χιλής. Είναι ενδιαφέρον ότι και οι δύο αυτές αεροπορικές εταιρείες σε Ασία και Νότια Αμερική άρχισαν να λειτουργούν μόλις το 2017. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Κένυας Jambojet είναι πρώτη στην Αφρική, με μέσο όρο ηλικίας αεροσκαφών τα 4,3 χρόνια.

Η καναδική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία WestJet Encore και η Air Tahiti της Γαλλικής Πολυνησίας είναι οι δύο αεροπορικές εταιρείες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στη κατάταξη των νεότερων στόλων των περιφερειών τους τόσο το 2017 όσο και το 2019. Η WestJet Encore ήταν η αεροπορική εταιρεία με το νεότερο στόλο στη Βόρεια Αμερική το 2017 με 40 αεροσκάφη μέσης ηλικίας 2,2 ετών. Το 2019 ο στόλος είχε ηλικία έως 3,9 χρόνια κατά μέσο όρο, αλλά ήταν αρκετά καλός για να διατηρήσει τη θέση της. Ο στόλος της Air Tahiti είναι τώρα ελαφρώς νεότερος από ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια (περίπου τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο), γεγονός που της εξασφάλισε την πρώτη θέση στην Ωκεανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top