Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝέα γραφιστική πρόταση για την προβολή της πολυμορφικότητας του Δήμου Χερσονήσου
Προώθηση προορισμού

Νέα γραφιστική πρόταση για την προβολή της πολυμορφικότητας του Δήμου Χερσονήσου

Η νέα γραφιστική πρόταση έχει ήδη αποτυπωθεί ενδεικτικά σε μία τσάντα μεταφοράς, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση, διανομή και μεταφορά φυλλαδίων σε εκθέσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις και για την τοποθέτηση αναμνηστικών δώρων σε επίσημους και τιμώμενους επισκέπτες του δήμου.

Μία νέα και ανάλαφρη γραφιστική προσέγγιση κάνει η Αντιδημαρχία τουρισμού, πολιτισμού & απασχόλησης, για την προβολή και προώθηση της πολυμορφικότητας του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χερσονήσου.

Επεμβαίνει σχεδιαστικά και μεταμορφώνει το “Municipality of Chersonissos” από μία απλή γραμματοσειρά, σε μία νέα δυναμική εικαστική παρέμβαση δημιουργώντας μία διαδραστική σχέση ανάμεσα στα γράμματα, διατηρώντας όμως και το ήδη υπάρχον καταξιωμένο λογότυπο του Δήμου Χερσονήσου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Μουντράκης δήλωσε: “Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία νέα πρόταση γραφής του Municipality of Chersonissos, επεμβαίνοντας γραφιστικά επάνω στην γραμματοσειρά. Ήταν κάτι το οποίο το ‘δουλεύαμε’ πάνω από έναν χρόνο και πέρασε πολλά «σχεδιαστικά κύματα», πριν καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ έγινε και έρευνα αγοράς στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετείχαμε, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι πολύ θετικές. Είναι μία προσέγγιση καθαρά ελληνική, φωτεινή, καλοκαιρινή, δυναμική και ευχάριστη. Έχει την ιδιότητα να τραβάει το μάτι, καθώς δημιουργούμε μία διαδραστική δράση, ένα σχεδιαστικό πάντρεμα, μεταξύ γραμμάτων και συμβόλων. Έχοντας αρχικά καταγράψει όλες τις μορφές εναλλακτικού/εμπλουτισμένου τουρισμού στην περιοχή μας, επιλέξαμε κατόπιν αντίστοιχα γραφιστικά σύμβολα. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε, όσα γράμματα μας επέτρεπε το σχήμα τους, με όσες περισσότερες δράσεις μπορούσαμε. Έτσι συμπεριλάβαμε αθλητικές δραστηριότητες όπως ιππασία, καταδύσεις, γκολφ, ορειβασία, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, ενώ βάλαμε επίσης σύμβολα περιήγησης, χαλάρωσης και διασκέδασης, εκκλησίες, κα. Στόχος μας, μέσα από μία απλή γραμματοσειρά, να δώσουμε το σαφές και δυνατό μήνυμα της πολυμορφικότητας, των πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει στην περιοχή μας. Η ενσωμάτωσή τους στην νέα μας γραφιστική προσέγγιση είναι ένας διαφορετικός, εναλλακτικός θα λέγαμε τρόπος, ώστε να τα προβάλουμε με έναν πιο ευχάριστο, ‘ανάλαφρο’ τρόπο, περνώντας όμως ταυτόχρονα το επιθυμητό μήνυμα“.

Η νέα γραφιστική πρόταση έχει ήδη αποτυπωθεί ενδεικτικά σε μία τσάντα μεταφοράς, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση, διανομή και μεταφορά φυλλαδίων σε εκθέσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις και για την τοποθέτηση αναμνηστικών δώρων, που προσφέρονται σε επίσημους και τιμώμενους επισκέπτες του Δήμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024