Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators'Έκλεισε' η συμφωνία Thomas Cook – Fosun
TOs

'Έκλεισε' η συμφωνία Thomas Cook – Fosun

Η εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Fosun, ο οποία θα βάλει 450 εκατ. λίρες στερλίνες στην Thomas Cook, με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ιδίων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις των Tour Operators και μέχρι το 25% στην αεροπορική εταιρεία του ομίλου.

Η Thomas Cook επιβεβαίωσε σήμερα τους βασικούς όρους της συμφωνίας με τον κινεζικό όμιλο Fosun και τους οφειλέτες του, συμφωνία η οποία ελπίζει ότι θα τον σώσει από την πτώχευση, καθώς πλησιάζει η χειμερινή, χαμηλή σε κίνηση τουριστική περίοδος.

Η 179ετής ταξιδιωτική εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Fosun, ο οποία θα βάλει 450 εκατ. λίρες στερλίνες στην Thomas Cook με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ιδίων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις των Tour Operators και μέχρι το 25% στην αεροπορική εταιρεία του ομίλου.

Οι κυριότερες τράπεζες δανεισμού και οι κάτοχοι ομολόγων της θα έβαλαν το ίδιο ποσό χρημάτων για τα αντίθετα μέρη της επιχείρησης – μέχρι το 25% του ταξιδιωτικού πράκτορα και το 75% της αεροπορικής εταιρείας.

Η εφαρμογή της συμφωνίας αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου του 2019.

Η συμφωνία  κλείνει μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τον πλειοψηφικό μέτοχο της Thomas Cook, Fosun, και τους δανειστές της, ύστερα από μια “δύσκολη” χρονιά, κατά την οποία ο T.O. ανακοίνωσε την πώληση της αεροπορικής του εταιρείας τον Φεβρουάριο και μείωση της αξίας του κατά 1 δισ. λίρες.

“Η παρούσα πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να διατηρήσει τη χρηματιστηριακή επιβίωση της εταιρείας. Ωστόσο, η εφαρμογή της προτεινόμενης ανακεφαλαιοποίησης μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να οδηγήσει στην ακύρωσή της”, ανέφερε. Ο όμιλος πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων εξακολουθεί να υπόκειται σε εγκρίσεις για πίστωση, όρους απόδοσης και χρηματοδότηση τύπου “bridge financing” κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024