Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

'Έκλεισε' η συμφωνία Thomas Cook - Fosun

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 August 2019, 12:47

Η εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Fosun, ο οποία θα βάλει 450 εκατ. λίρες στερλίνες στην Thomas Cook, με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ιδίων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις των Tour Operators και μέχρι το 25% στην αεροπορική εταιρεία του ομίλου.


Η Thomas Cook επιβεβαίωσε σήμερα τους βασικούς όρους της συμφωνίας με τον κινεζικό όμιλο Fosun και τους οφειλέτες του, συμφωνία η οποία ελπίζει ότι θα τον σώσει από την πτώχευση, καθώς πλησιάζει η χειμερινή, χαμηλή σε κίνηση τουριστική περίοδος.

Η 179ετής ταξιδιωτική εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Fosun, ο οποία θα βάλει 450 εκατ. λίρες στερλίνες στην Thomas Cook με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ιδίων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις των Tour Operators και μέχρι το 25% στην αεροπορική εταιρεία του ομίλου.

Οι κυριότερες τράπεζες δανεισμού και οι κάτοχοι ομολόγων της θα έβαλαν το ίδιο ποσό χρημάτων για τα αντίθετα μέρη της επιχείρησης - μέχρι το 25% του ταξιδιωτικού πράκτορα και το 75% της αεροπορικής εταιρείας.

Η εφαρμογή της συμφωνίας αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου του 2019.

Η συμφωνία  κλείνει μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τον πλειοψηφικό μέτοχο της Thomas Cook, Fosun, και τους δανειστές της, ύστερα από μια “δύσκολη” χρονιά, κατά την οποία ο T.O. ανακοίνωσε την πώληση της αεροπορικής του εταιρείας τον Φεβρουάριο και μείωση της αξίας του κατά 1 δισ. λίρες.

”Η παρούσα πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να διατηρήσει τη χρηματιστηριακή επιβίωση της εταιρείας. Ωστόσο, η εφαρμογή της προτεινόμενης ανακεφαλαιοποίησης μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να οδηγήσει στην ακύρωσή της”, ανέφερε. Ο όμιλος πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων εξακολουθεί να υπόκειται σε εγκρίσεις για πίστωση, όρους απόδοσης και χρηματοδότηση τύπου “bridge financing” κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top