Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Η Ελλάδα στους αγαπημένους προορισμούς για τους Βρετανούς 'σκαφάτους'

Τατιάνα Ρόκου - 28 Αύγουστος 2019, 15:13

Η ενοικίαση σκαφών στην Ελλάδα αποδείχθηκε δημοφιλής με τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με σκάφη από προορισμούς όπως η Αθήνα (Πειραιάς) και τα νησιά Μύκονος, Κέρκυρα, Ρόδος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος.


H Eλλάδα, μαζι με την Ισπανία και την Ιταλία, ειναι ανάμεσα στους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους βρετανούς παραθεριστές που επιθυμούν να κάνουν ιστιοπλοϊκές διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Click & Boat

Το 25% των Βρετανών παραθεριστών σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ιταλία, ενώ άλλο ένα 25% σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ισπανία για ένα ταξίδι με σκάφος, με το γραφικό νησί της Ίμπιζα να διεκδικεί την πρώτη θέση ως τον πιο δημοφιλή προορισμό.

Άλλες ισπανικές ιστιοπλοϊκές εκδρομές για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν τη Barcelona, τη Mallorca, τη Marbella, τη Menorca και το Lanzarote, ενώ στη Μεσόγειο Θάλασσα, το  Sorrento, τη Σικελία, την Σαρδηνία και την Ακτή Αμάλφι.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ιστιοπλοΐας για παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το Click & Boat:
  • 25% στην Ισπανία (συμπεριλαμβανομένης της ‘Ιμπιζα, Barcelona, Mallorca, Marbella, Menorca and Lanzarote)
  • 25% στην Ιταλία (συμπεριλαμβανομένου του Sorrento, της Σικελίας, της Σαρδηνίας και της ακτής του Αμάλφι)
  • 17% στη Γαλλία (συμπεριλαμβανομένων των Καννών, της Νίκαιας και του Μονακό)
  • 13% στην Κροατία (συμπεριλαμβανομένου του Σπλιτ, του Ντουμπρόβνικ και του Hvar)
  • 10% στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, της Μυκόνου, της Κέρκυρας, της Ρόδου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου)
  • 10% σε άλλους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Μάλτας, της Πορτογαλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τουρκίας και των ΗΠΑ
Μετά τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, το 17% των βρετανών ταξιδιωτών που ενοικιάζουν σκάφη, σκοπεύει να κατευθυνθεί στις ηλιόλουστες πόλεις της Γαλλίας, όπως οι Κάννες, η Νίκαια, και το Μονακό. Περίπου το 13% των βρετανών θα ταξιδέψουν στην Κροατία, με το Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ και το Hvar να κατατάσσονται στα δημοφιλή σημεία αναχώρησης για ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι.

Χάρη στη δυνατότητα των εκδρομών μεταξύ των νησιών, η ενοικίαση σκαφών στην Ελλάδα αποδείχθηκε επίσης δημοφιλής, με το 10% των πελατών της Click & Boat από το Ηνωμένο Βασίλειο να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με σκάφη από προορισμούς όπως η Αθήνα (Πειραιάς) και τα νησιά Μύκονος, Κέρκυρα, Ρόδος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με το Click & Boat, η μέση διάρκεια ενός ταξιδιού ιστιοπλοΐας για τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τέσσερις ημέρες, ενώ εκείνοι που ταξιδεύουν στην Κροατία και την Ελλάδα συνήθως ενοικιάζουν σκάφη για περισσότερο χρονικό διάστημα από αυτούς που επισκέπτονται την Ισπανία. Ο πιο δημοφιλής τύπος σκαφών για τους Βρετανούς είναι τα μηχανοκίνητα και τα ιστιοπλοϊκά, αλλά σύμφωνα με το Click & Boat έχει διαπιστωθεί επίσης αύξηση της ζήτησης για καταμαράν, ιδίως από εκείνους που σχεδιάζουν να περάσουν παρατεταμένο χρονικό διάστημα στη θάλασσα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top