Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019' από το Κτήμα Βασιλείου
Οινοτουρισμός

'Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019' από το Κτήμα Βασιλείου

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα, που βασίζεται στην ποικιλία 'Αγιωργίτικο', μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.

Το Κτήμα Βασιλείου καλεί όλους όσους αγαπούν το κρασί και τον οινοτουρισμό το τριήμερο 30-31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου 2019 στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση “Μεγάλες Μέρες της Νεμέας”, στο οινοποιείο στο “Κτήμα Νέμειον”, στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά)

Όλο το τριήμερο από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. θα μπορεί κανείς να απολαύσει:

  • γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών τόσο του Κτήματος Νέμειον όσο και του Κτήματος Βασιλείου
  • ξεναγήσεις, ανά ώρα, στον αμπελώνα, στις εγκαταστάσεις και στις διαδικασίες παραγωγής του οινοποιείου
  • έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων του χώρου

Ποιο είναι το Κτήμα Βασιλείου
Ο οινολόγος κ. Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργεί το “Κτήμα Βασιλείου”, με σκοπό την παραγωγή εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο ηενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Οι “Μεγάλες Μέρες της Νεμέας” είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα, που βασίζεται στην ποικιλία “Αγιωργίτικο”, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας (ΑΟΣ Νεμέας) ανοίγει τις πύλες του από τις 10:00 έως και τις 17:00. Το κελάρι, το τμήμα εμφιάλωσης, το τμήμα παραγωγής και το εκθετήριο του οινοποιείου θα είναι ανοικτά το διήμερο για τους επισκέπτες του οινοποιείου. Το προσωπικό θα βρίσκεται στους χώρους για να ξεναγήσει και να μυήσει στην τέχνη του αγιωργιτικου τους επισκέπτες που θα παραβρεθούν.

Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας όλων των ετικετών του οινοποιείου με τη συνοδεία εκλεκτών τοπικών προϊόντων καθ’όλη τη διάρκεια του διημέρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ υπάρχει και δυνατότητα ξενάγησης και σε μεγάλα group κατόπιν επικοινωνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024