Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήAgora Residence: Αρχοντικό του 1890 μεταμορφώθηκε σε boutique κατάλυμα στη Χίο
Ξενοδοχεία

Agora Residence: Αρχοντικό του 1890 μεταμορφώθηκε σε boutique κατάλυμα στη Χίο

Τα 9 μοναδικά δωμάτια διαμορφώθηκαν στο αρχοντικό του 1890, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Πισσή, οι οποίοι ήταν πετυχημένοι έμποροι εσπεριδοειδών, προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή η Χίος.

Το Agora Residence είναι το νεότερο κατάλυμα στη Χίο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στις 15 Ιουλίου. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Χίου, γνωστή και ως “Χώρα”, κοντά στην κεντρική αγορά, απ’όπου προέρχεται και το όνομα “Agora”.

Τα 9 μοναδικά δωμάτια διαμορφώθηκαν στο αρχοντικό του 1890, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Πισσή, οι οποίοι ήταν πετυχημένοι έμποροι εσπεριδοειδών, προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή η Χίος. Η οικία διαμορφώθηκε με σεβασμό στην αυθεντική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Οι ιδιοκτήτες και οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος, κ.κ. Βασίλης Παππάς και Νίκος Φύκαρης, εμπιστεύθηκαν το project στην αρχιτέκτονα κα Λένια Στεφανίδου, η οποία ανέδειξε την αυθεντικότητα του κτιρίου.

Με τα λόγια του κ. Παππά, “η Χίος είναι ένας μοναδικός προορισμός και μέρος αυτού του προορισμού είναι η αρχιτεκτονική των κτηρίων. Καταφέραμε να βρούμε αυτό το πολύ καλά διατηρημένο αρχοντικό του 19ου αιώνα και επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και με σεβασμό στον πολιτισμό μας, χωρίς να αλλοιώσουμε τίποτα. Επενδύσαμε πολύ χρόνο και προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως οι ζωγραφισμένες οροφές, τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα, ο φεγγίτης και η παραδοσιακή είσοδος (σχέδιο της οποίας χρησιμοποιήσαμε ως δείγμα για το λογότυπό μας) και καταφέραμε να διατηρήσουμε της αυθεντικότητά τους. Σκοπός μας είναι οι φιλοξενούμενοί μας να ζήσουν πραγματικά αυτή την αυθεντική εμπειρία διαμονής!”

Εκτός από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, το κλασικό στιλ του Agora Residence ενισχύθηκε με vintage έπιπλα, μέρος της ιδιωτικής συλλογής των ιδιοκτητών. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δημιούργησε ένα μοναδικό και αυθεντικό στιλ σε κάθε ένα από τα δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με άνετα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, επίπεδες τηλεοράσεις, WiFi, παροχές για καφέ και τσάι και γραφείο εργασίας. Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπαλκόνι με θέα στην πόλη.

Το Agora Residence παρέχει όλες τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου καταλύματος, όπως WiFi, καθιστικό, concierge και καθημερινή καθαριότητα δωματίων. Η πίσω αυλή της κατοικίας μετατράπηκε σε ένα ήσυχο χώρο, που θα σερβίρει πρωινό, ροφήματα, καφέ και τσάι, ποτά, ελαφριά γεύματα και σνακ. Ο χώρος δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους και επισκέπτες να χαλαρώσουν, ενώ βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Χίου, κοντά στην κεντρική αγορά.

Το Agora Residence βρίσκεται στον πεζόδρομο της Απλωταριάς και απέχει λιγότερο από 800μ. από το λιμάνι της Χίου και 4 χλμ. από το αεροδρόμιο. Όλα τα αξιοθέατα της πόλης της Χίου, όπως το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ευκολά προσβάσιμα με τα πόδια. Η στάθμευση είναι δυνατή στους κοντινούς δημόσιους δρόμους ή παρέχεται η δυνατότητα ιδιωτικού χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024