Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Ελληνικά ξενοδοχεία: Υψηλής ποιότητας αλλά με υστέρηση στην ψηφιακή τους παρουσία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Αύγουστος 2019, 09:57

Πώς βιώνουν οι επισκέπτες την εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα; Προτάσσουν την καθαριότητα ως βασική αρετή και το value for money ως σημαντική αδυναμία.


Επιθυμώντας να συνεισφέρει στον ελληνικό τουρισμό και στον τρόπο που το ελληνικό τουριστικό προϊόν προβάλλεται σε ψηφιακό περιβάλλον, η νέα έρευνα της Interweave προχώρησε σε έρευνα για τις πρακτικές προβολής και προώθησης των ξενοδοχείων 5 αστέρων της Ελλάδας.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Ioύνιο 2019 επί του συνόλου των ξενοδοχείων 5 αστέρων της χώρας  καταγράφει μια σειρά από δεδομένα που αποτυπώνουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, τόσο ως προς την προσφερόμενη εμπειρία όσο και ως προς την επικοινωνία αυτής.

“Η συγκεκριμένη έρευνα σχεδιάστηκε έχοντας πρωτίστως στο νου να αξιοποιηθεί από τους ίδιους τους ξενοδόχους προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία που προσφέρουν και κυρίως τις πρακτικές που ακολουθούν για την ανάδειξη αυτής της εμπειρίας στις ψηφιακές πλατφόρμες”, αναφέρει στο “Marketing Week” η κα Αίγλη Μπαλαμάτση, CEO & Executive Strategy Director της Interweave.

“Συνδυάζοντας τα δεδομένα, ήρθαμε αντιμέτωποι με εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα. Για παράδειγμα, η εκτενής ανάλυση των δεδομένων από τα reviews των χρηστών σε Booking, TripAdvisor και Google ‘δείχνει’ πώς βιώνουν οι επισκέπτες την εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα: προτάσσουν την καθαριότητα ως βασική αρετή και το value for money ως σημαντική αδυναμία”.

Παρόλα αυτά τα υψηλά “σκορ” που καταγράφονται κατά μέσο όσο σε όλες τις προαναφερθείσες πλατφόρμες (4.4/5 στο TripAdvisor, 8.76/10 στο Booking, 4.49/5 στη Google) δείχνουν την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος”, υπογραμμίζει ο κ. Ηλίας Φίλης, επικεφαλής της έρευνας και Head of Performance στην Interweave. “Επίσης, είδαμε πως ένα 10% των ξενοδοχείων δε διαθέτει online booking και άλλο ένα 10% έχει ιστοσελίδα χωρίς mobile version - την ίδια στιγμή που όλα τα websites με αυτές τις προδιαγραφές έχουν 3,3x και 1,4x αντίστοιχα περισσότερες οργανικές επισκέψεις”.

Ακόμη, σύμφωνα με άλλα ευρύματα της έρευνας, μόλις το 46% προσφέρει δυνατότητα newsletter subscription στην ιστοσελίδα του, το 90% διαθέτει σελίδα στο Facebook και το 72% διαθέτει σελίδα στο Instagram.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top