Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Τουρισμός και γαστρονομία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις θέσεις εργασίας

Τατιάνα Ρόκου - 30 Αύγουστος 2019, 12:01

Αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό αναμένεται στον θαλάσσιο τουρισμό. Οι νέες δομές σε λιμάνια και μαρίνες και τα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο δημιούργησαν μια νέα αναδυόμενη αγορά, με προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου.


Το Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πρόσφατα διεξήγαγε έρευνα, βασισμένη σε σχετικές έρευνες και στοιχεία από το δίκτυο συνεργατών του.

Στο τελευταίο Special Report που δημοσίευσε ο ΣΕΒ, αναφέρεται ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, ενώ στο 35,6% των επιχειρήσεων υπάρχουν κενές θέσεις λόγω τις αναντιστοιχίας μεταξύ των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Η έλλειψη κατάλληλων οριζόντιων δεξιοτήτων, εργασιακής εμπειρίας και τυπικών προσόντων συγκαταλέγονται τους σημαντικότερους λόγους που δυσχεραίνουν την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ,  από το 2015 με την εφαρμογή του ν. 4186, ο οποίος θεσμοθέτησε την πρακτική άσκηση ως απαραίτητη προυπόθεση για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των σπουδαστών ΙΕΚ, άρχισε να δημιουργείται στην αγορά εργασίας μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για σπουδαστές ΙΕΚ.

Ο κλάδος του Τουρισμού & της Γαστρονομίας συνεχίζει να ηγείται των θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η διαρκής αύξηση του εγχώριου τουρισμού καθιστά τις ειδικότητες Ξενοδοχειακών και Μαγειρικής από τις πιο περιζήτητες και με την πιο άμεση επαγγελματική, πριν ακόμη την ολοκλήρωση των σπουδών τους.Σημαντικά αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό αναμένεται τα επόμενα χρόνια στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Οι νέες δομές σε λιμάνια και μαρίνες και τα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο δημιούργησαν μια νέα αναδυόμενη αγορά, με εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top