Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Τουρισμός και γαστρονομία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις θέσεις εργασίας
Τουριστική εκπαίδευση

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Τουρισμός και γαστρονομία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις θέσεις εργασίας

Αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό αναμένεται στον θαλάσσιο τουρισμό. Οι νέες δομές σε λιμάνια και μαρίνες και τα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο δημιούργησαν μια νέα αναδυόμενη αγορά, με προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου.

Το Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πρόσφατα διεξήγαγε έρευνα, βασισμένη σε σχετικές έρευνες και στοιχεία από το δίκτυο συνεργατών του.

Στο τελευταίο Special Report που δημοσίευσε ο ΣΕΒ, αναφέρεται ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, ενώ στο 35,6% των επιχειρήσεων υπάρχουν κενές θέσεις λόγω τις αναντιστοιχίας μεταξύ των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Η έλλειψη κατάλληλων οριζόντιων δεξιοτήτων, εργασιακής εμπειρίας και τυπικών προσόντων συγκαταλέγονται τους σημαντικότερους λόγους που δυσχεραίνουν την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ,  από το 2015 με την εφαρμογή του ν. 4186, ο οποίος θεσμοθέτησε την πρακτική άσκηση ως απαραίτητη προυπόθεση για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των σπουδαστών ΙΕΚ, άρχισε να δημιουργείται στην αγορά εργασίας μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για σπουδαστές ΙΕΚ.

Ο κλάδος του Τουρισμού & της Γαστρονομίας συνεχίζει να ηγείται των θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η διαρκής αύξηση του εγχώριου τουρισμού καθιστά τις ειδικότητες Ξενοδοχειακών και Μαγειρικής από τις πιο περιζήτητες και με την πιο άμεση επαγγελματική, πριν ακόμη την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σημαντικά αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό αναμένεται τα επόμενα χρόνια στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Οι νέες δομές σε λιμάνια και μαρίνες και τα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο δημιούργησαν μια νέα αναδυόμενη αγορά, με εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024