Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΕΟΤ η ανακήρυξη του 2020 ως 'Έτος Ελληνικού Τουρισμού'
Τουριστική πολιτική

Άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΕΟΤ η ανακήρυξη του 2020 ως 'Έτος Ελληνικού Τουρισμού'

Κύριος στόχος του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΟΤ είναι η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη.

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις  της νέας διοίκησης του ΕΟΤ για την προστασία και την ενίσχυση της θετικής  εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, περιέγραψε η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου κατά τη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., παρουσία του νέου γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η κα Γκερέκου αφού συνεχάρη τα νέα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαιτέρως τον γενικόγραμματέα του ΕΟΤ κ Δημήτρη Φραγκάκη “για την τοποθέτησή του στον σημαντικό αυτόν φορέα για τη χώρα και την ελληνική οικονομία” κατέθεσε συνοπτικά τις προτάσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΤ “στη νέα εποχή που ξεκίνησε για τη χώρα μας”.

Η πρόεδρος έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της νέας Διοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την ανακήρυξη του έτους 2020 ως “Έτος Ελληνικού Τουρισμού“, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΕΟΤ.

Και αναφέρθηκε στην “ενιαία ατζέντα” προβολής της Ελλάδας, που βασίζεται στο τρίπτυχο: Αειφόρος ανάπτυξη, σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες και εξειδίκευση ανά Περιφέρεια.

Κύριος στόχος του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΟΤ είναι η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη με:   

  • Τη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και την μεθοδική προβολή τους για καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Την ενίσχυση  και προβολή και των 13 περιφερειών, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, και συνολικά της Ελλάδας ως τόπου διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.
  • Τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής τουριστικής πρότασης διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η πρόεδρος, κλείνοντας την τοποθέτησή της, υπογράμμισε: “Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, ώστε μαζί με πρόσωπα διεθνούς κύρους να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας με διαφάνεια και μεθοδικότητα”.

Πιο αναλυτικά, οι δηλώσεις της προέδρου του ΕΟΤ:
“Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΟΤ, και θέλω να συγχαρώ τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά και ιδίως τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη, νέο γενικό γραμματέα, για την τοποθέτηση του στο σημαντικό αυτό φορέα για την πατρίδα μας και την ελληνική οικονομία.

Καθώς θα προχωρήσουμε στις πρώτες μας αποφάσεις θέλω να σας περιγράψω τις προτάσεις μου συνοπτικά για  το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΤ στην νέα εποχή που έχει ξεκινήσει για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα πλέον προχωράει σε μια νέα εποχή για τις λύσεις που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος μας. Δια στόματος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επέρχεται πλέον και η άρση των capital controls που ταλάνισαν τη χώρα μας, γεγονός που θα ενισχύσει άμεσα και τον τουριστικό κλάδο.

Σε αυτή την νέα πραγματικότητα εμείς ως νέα διοίκηση μαζί με τους εργαζομένους του ΕΟΤ,
προχωράμε αποφασιστικά στην προβολή της Ελλάδας, με την καθιέρωση μιας ενιαίας ατζέντας βασισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες, και με εξειδίκευση ανά περιφέρεια.

Η αύξηση των εσόδων και της ποιότητας στον τουριστικό κλάδο με την προώθηση σύγχρονων πρακτικών βιωσιμότητας καθώς και η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εργαλείων προβολής είναι προτεραιότητα για τον ΕΟΤ.

Ξεκάθαρη στόχευσή μας είναι η διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και η προβολή τους με μεθοδικότητα για να έχουμε καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα, ώστε η Ελλάδα να αποτελεί βασική επιλογή και όχι απλώς έναν ακόμη προορισμό.

Οι παράγοντες και οι απασχολούμενοι του τουριστικού κλάδου θα πρέπει πλέον να γνωρίζουν ότι προχωράμε στην ενίσχυση και προβολή και των 13 περιφερειών, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, και στην προβολή της Ελλάδας ως τόπο διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.

Για εμάς είναι ξεκάθαρος στόχος η αύξηση των προσελεύσεων και από παραδοσιακές αγορές και από νέες αγορές – στόχους, με ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων ανά τουρίστα, και τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής τουριστικής πρότασης διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε  ο Τουρισμός είναι μια δραστηριότητα εκτεθειμένη σε απρόβλεπτους παράγοντες ο ΕΟΤ προτίθεται να συμβάλλει ουσιαστικά σε ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής και επιχειρησιακής διαχείρισης πιθανόν κρίσεων, προστατεύοντας και ενισχύοντας την θετική εικόνα της χώρας.

Σύντομα ο ΕΟΤ κλείνει 70 εβδομήντα έτη λειτουργίας με τη σημερινή του μορφή, και για αυτό προγραμματίζουμε δράσεις ανάδειξης της συμβολής του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, ορίζοντας το 2020 ως Έτος Ελληνικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, και μαζί με πρόσωπα διεθνούς κύρους θα συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας.

Με αυτές τις σκέψεις περιγράφεται το πλαίσιο στο οποίο κρίνω ότι πρέπει και μπορούμε να λειτουργήσουμε ως νέα Διοίκηση του ΕΟΤ, ώστε να ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας, με διαφάνεια, μεθοδικότητα και συνεργατικότητα για την βελτίωση του ελληνικού τουρισμού.

Καλή αρχή σε όλους/ες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024