Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΚαλιφόρνια: Νεκροί τουρίστες σε σκάφος
Θαλάσσιος τουρισμός

Καλιφόρνια: Νεκροί τουρίστες σε σκάφος

Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος που έπλεε στα ανοιχτά της Καλιφόρνια ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε, με αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων ενώ αγνοούνται ακόμα 9 άτομα. Το πενταμελές πλήρωμα του πλοίου κατάφερε να διαφύγει.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τουριστικό σκάφος που έπλεε στα ανοιχτά της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα τη βύθισή του. Όπως ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών (US Coast Guard), η βύθιση του σκάφους συνέβη την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να κατασβέσουν την πυρκαγιά. 
 
Το σκάφος βρίσκεται πλέον σε βάθος 20 μέτρων και μόνο ένα τμήμα της πλώρης του διακρίνεται έξω από το νερό. Το σημείο όπου βυθίστηκε το πλοίο απέχει μόλις 20 μέτρα από την ακτή του νησιού Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της Σάντα Μπάρμπαρα.
 
Στο Conception, ένα σκάφος μήκους 23 μέτρων που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για καταδύσεις, επέβαιναν συνολικά 39 άνθρωποι. Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν και περισυνελέγησαν από ένα άλλο σκάφος, όχι όμως και οι επιβάτες που κοιμούνταν εκείνη την ώρα. 
 
Σύμφωνα με την Καθημερινή συνολικά 25 πτώματα εντόπισαν οι διασώστες μέσα στις καμπίνες του πλοίου ενώ άλλοι 9 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνεχίζει τις έρευνές της.
 
 
Φωτογραφία από το Associated Press
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024