Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠολύπλευρη η παρουσίαση των ΗΠΑ στη 84η ΔΕΘ και με αναφορές στην τουριστική ανάπτυξη
Εκθέσεις

Πολύπλευρη η παρουσίαση των ΗΠΑ στη 84η ΔΕΘ και με αναφορές στην τουριστική ανάπτυξη

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey R. Pyatt στα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν στον τουρισμό, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη βούληση που δείχνει η νέα κυβέρνηση να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, διευκολύνοντας το έργο των επενδυτών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα η παρουσίαση του προγράμματος για την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην 84η ΔΕΘ, παρουσία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey R. Pyatt, του υφυπουργού για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και του πρόεδρου του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικολάου Μπακατσέλου.


Ζητήματα τουρισμού θα εξεταστούν το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπετεμβρίου στη εκδήλωση της Google, “Digital Skills & Tools for the Growth of the Tourism Industry & Exports” (“Ψηφιακές Δεξιότητες & Εργαλεία για την Ανάπτυξη του Τουρισμού και των Εξαγωγών”). Θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Άγγελος Γαλανάκης, Head of Sales for Greece, Cyprus, Malta and Bulgaria, Google, Σπύρος Πλέσσας, Agency Development Manager for Greece, Cyprus, Malta and Bulgaria, Google, Όλγα Χατζηδουκάκη, Associate Account Strategist for Greece, Cyprus, Malta and Bulgaria, Google και Κατερίνα Προσίλη, Associate Account Strategist for Greece, Cyprus, Malta and Bulgaria, Google. Σύντομες εισηγήσεις και χαιρετισμούς θα απευθύνουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Θεσσαλονίκης, κα Παρασκευή Πατουλίδου, καθώς και η διευθύντρια Marketing της Google για Ελλάδα, Ρουμανία και Ουκρανία, κα Μαρία Φουντά.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα προηγηθεί της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την πρόσφατη ολοκλήρωση του προγράμματος Grow Greek Tourism Online στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που στόχο έχει την εκπαίδευση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε ψηφιακές δεξιότητες. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί επίσημα ένα νέο, δωρεάν εργαλείο της Google, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό και να αναπτυχθούν διεθνώς. Μετά τη συνέντευξη Τύπου, από τις 16.00 έως τις 20.00, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση του νέου εργαλείου για τις τοπικές επιχειρήσεις με demos και case studies. Ακόμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με στελέχη της Google για το πως μπορούν οι ψηφιακές δεξιότητες και γενικότερα η τεχνολογία, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέα κοινά για να εφαρμόσουν μία στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης.

Ο κ. Μπακατσέλος δήλωσε: “Με αφετηρία την 83η ΔΕΘ, και σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και το Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαμε ενεργά στην ποιοτική αναβάθμιση της έκθεσης. Γίνεται σαφές πλέον και με τη φετινή συμμετοχή μας στη ΔΕΘ, ο ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ως του θεσμικού εκείνου φορέα που λειτουργεί με τρόπο ουσιαστικό στην κατεύθυνση ουσιαστικής αναβάθμισης του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και διασύνδεσης του με τις βέλτιστες πρακτικές. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για μια σταθερή και συνεπή παρουσία της Αμερικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

Ο Geoffrey R. Pyatt επεσήμανε πως η αμερικάνικη κυβέρνηση επιχειρεί να χτίσει πάνω στη θετική συγκυρία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας: “Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα project που υποστηρίζει η αμερικάνικη κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αμερικανός πρέσβης και στα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν στον τουρισμό, στις ΑΠΕ, στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στην διάχυση της καινοτομίας που παράγεται στις ΗΠΑ στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στάθηκε επίσης στις δράσεις που αναλαμβάνει και η Πρεσβεία για την ενδυνάμωση των start ups, στις οποίες διαβλέπει σημαντικές δυνατότητες.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κ. Pyatt εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βούληση που δείχνει η νέα κυβέρνηση να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, διευκολύνοντας το έργο των επενδυτών και δήλωσε πιο αισιόδοξος από ποτέ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στοίχημα της κυβέρνησης για  την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα και από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και περνάει μέσα και από τις νεοφυείς επιχειρήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτές οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν μέσα από δύσκολες συνθήκες, είναι αξιέπαινες αυτό που έχουν καταφέρει και στελεχωμένες με αξιόλογους ανθρώπους. “Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις, θέλουμε να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε να τις αξιοποιήσουμε προκειμένου να φέρουμε κι άλλες επενδύσεις στη χώρας μας. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τη νέα κυβέρνηση. Αυτό που επίσης θέλουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτές τις επιχειρήσεις δηλαδή από την τεχνογνωσία την οποία αναπτύσσουν και να την αξιοποιήσουμε και στο ίδιο το κράτος. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους θα περάσει και μέσα από τις τεχνολογικές λύσεις που κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024