Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Σχεδόν 3 στις 10 πτήσεις που αναχωρούν από την Ελλάδα καθυστερούν ή ακυρώνονται

Τατιάνα Ρόκου - 04 Σεπτέμβριος 2019, 14:23

Σύμφωνα με έρευνα της AirHelp για τις πτήσεις που αναχώρησαν από την Ελλάδα το α' επτάμηνο του 2019, πάνω από 3,2 εκατ. ταξιδιώτες αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους από την αρχή της χρονιάς. Πάνω από 110.000 πτήσεις που μελετήθηκαν, το 27% δεν αναχώρησε στην ώρα του, αύξηση σχεδόν 7% σε σύγκριση με πέρυσι.


Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της AirHelp για την εικόνα των πτήσεων που αναχώρησαν από την Ελλάδα το πρώτο επτάμηνο του 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών παγκοσμίως, συνολικά καταγράφηκαν πάνω από 30.000 καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στην Ελλάδα το διάστημα αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από 3,2 εκατ. ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους από την αρχή της χρονιάς.  

Με βάση τα αποτελέσματα, από τις περισσότερες από 110.000 πτήσεις που μελετήθηκαν, το 27% δεν αναχώρησε στην ώρα του, ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 7% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Επιπλέον, παρά τις προσπάθειες των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και των υπηρεσιών ασφάλειας των πτήσεων, οι περίπου 15.400 επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά από την Ελλάδα με κατά μέσο όρο 140 πτήσεις αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Ματαιώσεις και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της χώρας
Συνολικά, περισσότερα από 3,2 εκατ. επιβάτες από τα σχεδόν 12 εκατομμύρια που ταξίδεψαν το διάστημα αυτό από τη χώρα μας είδαν την πτήση τους να μην αναχωρεί εγκαίρως ή να ματαιώνεται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Αθήνας σημειώθηκαν οι πτήσεις με τα περισσότερα προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, πάνω από 35.000 επιβάτες που ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα τους πρώτους επτά μήνες του 2019 δικαιούνται αποζημίωση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΚ 261.

Παρ‘όλα αυτά, οι καθυστερήσεις των πτήσεων οφείλονται συχνά σε παράγοντες που τα αεροδρόμια δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως η ασυνέπεια των αεροπορικών εταιρειών. Περισσότεροι από 89.000 επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση ή ακύρωση της πτήσης τους σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 261 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίζει ο κ. Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός σε θέμα δικαιωμάτων επιβατών της AirHelp, “αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από απεργίες, ο αριθμός των πτήσεων που αναχωρούν από τη χώρα και έχουν καθυστέρηση ή ακυρώνονται, είναι αξιοσημείωτος. Αναμένουμε ωστόσο να δούμε αν οι αριθμοί θα επηρεαστούν, από το ενδεχόμενο απεργιών στις αρχές Σεπτεμβρίου, περίοδος με σημαντικά αυξημένη κίνηση, καθώς οι οικογένειες επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Τα σωματεία εργαζομένων της Ryanair, αλλά και άλλων εταιρειών, όπως η Transavia, αναμένεται να απεργήσουν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε τους ταξιδιώτες να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να διεκδικήσουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους. Η AirHelp είναι εδώ για να τους βοηθήσει σε αυτό και να τους διευκολύνει να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται φτάνοντας ακόμα και στο δικαστήριο εάν χρειαστεί. Επιβάτες που αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους μπορούν εύκολα και δωρεάν να ενημερωθούν για το αν δικαιούνται αποζημίωση μέσα από την ιστοσελίδα της AirHelp εισάγοντας απλά τις λεπτομέρειες της πτήσης τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top