Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

ΕΕ: Δεν αλλάζει τίποτα στις πτήσεις προς Ην. Βασίλειο μέχρι τον Οκτώβριο 2020

Τατιάνα Ρόκου - 05 Σεπτέμβριος 2019, 14:30

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης πίεσης από τον ABTA σε βασικές χώρες εισερχόμενου τουρισμού της ΕΕ.


Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ της χώρας και της ΕΕ έως τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρατείνει την προθεσμία έκτακτης ανάγκης που έχει δοθεί από τη μεριά της.

Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση, η προθεσμία είχε οριστεί για τον Μάρτιο του 2020. Η παράταση θα επιτρέψει στους επιβάτες να κάνουν κρατήσεις σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, βασιζόμενοι στο ότι τα χρονοδιαγράμματα πτήσεων δε θα επηρεαστούν, δήλωσε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας (ABTA).

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης πίεσης από τον ABTA σε βασικές χώρες εισερχόμενου τουρισμού της ΕΕ, οι οποίες προωθούν αμοιβαία οφέλη από την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην εποχή αιχμής του επόμενου καλοκαιριού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ABTA, Mark Tanzer, δήλωσε: “Ο ABTA πιέζει σκληρά για αυτήν την παράταση, η οποία είναι προς το αμοιβαίο όφελος τόσο των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ και παίρνουμε ενθάρρυνση από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίθηκε παρατείνοντας την προθεσμία”.

Ο ABTA δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αξιωματούχους της ΕΕ και σε κυβερνήσεις προορισμών σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit και επηρεάζουν την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top