Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, η Αθήνα στα 113 ευρώ

Τατιάνα Ρόκου - 06 Σεπτέμβριος 2019, 14:46

Η Αθήνα εμφανίζει μέση τιμή για ένα στάνταρντ δωμάτιο στα 113 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2019, έναντι 80 ευρώ το Μάρτιο του ίδιου χρόνου.


Οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σημείωσαν αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων τους το Σεπτέμβριο του 2019, με το Βερολίνο να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο (κατά 42%) σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Η Μαδρίτη ακολουθεί με αύξηση 40% στις τιμές των ξενοδοχείων για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου μεταξύ των πόλεων που παρατίθενται στον Δείκτη Τιμών Ξενοδοχείων (tHPI), της γνωστής metasearch μηχανής αναζήτησης trivago.

Το Βερολίνο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ξενοδοχειακών τιμών αυτό το μήνα στο tHPI, με το μέσο όρο του για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο να φτάνει τα 129 ευρώ τη βραδιά, σημειώνοντας αύξηση 42% από τον Αύγουστο. Η Μαδρίτη ακολουθεί κατά πόδας με αύξηση 40% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μέση τιμή ξενοδοχείου ανέρχεται στα 111 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Οι μέσες τιμές ξενοδοχείων αυξήθηκαν επίσης στο Παρίσι κατά 39% αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο, φτάνοντας τα 173 ευρώ για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Η Ρώμη και οι Βρυξέλλες αναφέρουν μηνιαία αύξηση 26% και 25% αντίστοιχα, η οποία μεταφράζεται σε 115 ευρώ στη Ρώμη και 113 ευρώ στις Βρυξέλλες για ένα standard δίκλινο δωμάτιο. Αντίθετα, η πόλη με τη μεγαλύτερη μείωση ξενοδοχειακών τιμών σε μηνιαία βάση που αναφέρεται στο tHPI το Σεπτέμβριο είναι το Χονγκ Κονγκ, με τους ταξιδιώτες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 93 ευρώ τη διανυκτέρευση σε στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο -μείωση κατά 18% αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019. Η Σεούλ ακολουθεί με μείωση 12% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που μεταφράζεται σε 94 ευρώ για διανυκτέρευση.

Αθήνα: Μέση τιμή στα 113 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2019
Η Αθήνα εμφανίζει μέση τιμή για ένα στάνταρντ δωμάτιο στα 113 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2019, έναντι 80 ευρώ το Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Το Ρέικιαβικ αναφέρει τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμών των ξενοδοχείων αυτόν το μήνα, με 131 ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 23% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018. Η Λισαβόνα ακολουθεί με ετήσια μείωση 12% , το οποίο μεταφράζεται σε 107 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Η Βιέννη κατέχει την τρίτη θέση με μείωση 7% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη μέση τιμή ξενοδοχείου να φτάνει τα 116 ευρώ. Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι Βρυξέλλες και η Κωνσταντινούπολη, οι πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια σύγκριση. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη βελγική πρωτεύουσα θα πληρώσουν 113 ευρώ για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο για διανυκτέρευση, δηλαδή αύξηση 16% σε σχέση με πέρυσι.

Η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει αύξηση 13% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018, η οποία μεταφράζεται σε 72 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ακολουθεί η Βαρκελώνη με αύξηση 12% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, δηλαδή 148 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top