Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσέγγιση νέων αγορών-στόχων από το Υπουργείο Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Προσέγγιση νέων αγορών-στόχων από το Υπουργείο Τουρισμού

Υπάρχει το τελευταίο διάστημα αύξηση του αριθμού των Ινδών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τα ζητήματα με τη βίζα και των απευθείας συνδέσεων έχουν ήδη συζητηθεί με την πρεσβεία της Ινδίας και γίνουν συναντήσεις και επαφές με τους φορείς της Ινδίας στη χώρα τους.

Για τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς της Ινδίας, τη στρατηγική για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, το άνοιγμα της σχολής ξεναγών και τη δημιουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού μίλησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ/ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι πρόκειται για μια χώρα που έχει μεγάλο πλούτο, άπειρες δυνατότητες και πολύ μεγάλο πληθυσμό, με την οποία η συνεργασία μπορεί να είναι σε πολλαπλά επίπεδα. “Σε ό,τι αφορά στον τουριστικό τομέα που ενδιαφέρει και το υπουργείο μας, υπάρχει το τελευταίο διάστημα αύξηση του αριθμού των Ινδών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και τα επόμενα χρόνια, καθώς αυξάνεται το βιοτικό τους επίπεδο: αναμένεται από 20 εκατομμύρια που είναι σήμερα αυτός ο αριθμός, να ανέβει στα 50 εκατομμύρια. Εμείς ως υπουργείο κάνουμε μια χαρτογράφηση στην Ινδία για να δούμε τα προβλήματα που δεν επιτρέπουν οι αριθμοί των Ινδών τουριστών να είναι αυξημένοι. Παρ’όλο που τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση, ξεκινάμε από πολύ χαμηλή βάση. Τα ζητήματα με τη βίζα, τα ζητήματα των απευθείας συνδέσεων είναι θέματα τα οποία έχουμε θέσει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων με την πρεσβεία της Ινδίας και με την πρώτη ευκαιρία θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις και επαφές με τους φορείς της Ινδίας στη χώρα τους. Ίσως η ΔΕΘ να είναι μια ευκαιρία να συναντήσουμε κάποιους από αυτούς και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη χώρα τους, την Ινδία, για να προχωρήσουμε συμφωνίες που θα επιτρέψουν το άνοιγμα και σε αυτήν την αγορά”, σημείωσε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για το πώς και με ποιους θα γίνει ο σχεδιασμός των νέων αεροπορικών συνδέσεων που αναμένονται να προκύψουν με την ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου “Μακεδονία” ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι “όλοι οι ‘παίκτες’ πρέπει να παίξουν το ρόλο τους. Αυτό θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Θα υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο που θα δώσει αυτόν το μακροχρόνιο σχεδιασμό. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να γίνουν διάφορες κινήσεις. Έχουμε ήδη μιλήσει και μιλάμε με τα στελέχη της Fraport και μας ενημέρωσαν για τα προγράμματα, γιατί ζητήσαμε να υπάρχει δυνατότητα κινήτρων, ώστε να υπάρξουν και το χειμώνα αεροπορικές συνδέσεις και έτσι να ανοίξουν οι αγορές. Αυτό υλοποιείται ήδη από τη Fraport, καθώς υπάρχει ένα πρόγραμμα μείωσης των τελών τους χειμερινούς μήνες και πρέπει να συνεχιστεί”, είπε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι όταν δημοσιοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου και έχουν εξετάσει ποιες είναι οι αγορές-στόχοι, ποιες θα διατηρηθούν και ποιες θα ενισχυθούν, τότε το υπουργείο θα είναι σε θέση “πολύ πιο συγκεκριμένα να μιλήσει με αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια αλλά και το Υπουργείο Υποδομών, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει μερίδα των αεροδρομίων”.

Τέλος, αναφερόμενος στη Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι “το πρόγραμμα για τις σχολές ξεναγών έχει ξεκινήσει. Περάσαμε και μια διάταξη για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτό έχει έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό. Η σχολή της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα θα ανοίξει, δεν έχω να σας πω συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά είναι στις προτεραιότητές μας όλες οι σχολές των ξεναγών να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024