Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιήμερη μαζική απεργία των πιλότων της British Airways
Αερομεταφορές

Διήμερη μαζική απεργία των πιλότων της British Airways

Η British Airways αντιμέτωπη με μαζική απεργία των πιλότων της στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα και αύριο, επηρεάζονται έως και 145.000 επιβάτες κάθε μέρα. Σχεδιάζεται νέα απεργία για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Η British Airways βρίσκεται αντιμέτωπη με μαζική διήμερη απεργία των πιλότων της στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα ύστερα από την άρνηση της αεροπορικής εταιρίας να ξεκινήσει και πάλι τις συνομιλίες με το συνδικάτο Balpa.

Οι πιλότοι ξεκίνησαν χθες τα μεσάνυχτα διήμερη απεργία Δευτέρα και Τρίτη, με αφορμή τη διαμάχη με την αεροπορική εταιρεία για τους μισθούς τους. Στην απεργία συμμετέχει πάνω από το 90% των 4.300 πιλότων της. Σύμφωνα με το συνδικάτο Balpa (British Airline Pilots’ Association), θα είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της British Airways κατεβαίνουν σε απεργία, με συνέπεια 1.600 πτήσεις να κινδυνεύουν να ακυρωθούν αυτήν την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η BA πραγματοποιεί πάνω από 800 πτήσεις καθημερινά, με τις περισσότερες να ακυρώνονται τώρα, επηρεάζοντας έως και 145.000 επιβάτες κάθε μέρα.

Οι πιλότοι έχουν απορρίψει αύξηση μισθών κατά 11,5% σε διάστημα τριών ετών, η οποία προτάθηκε από την αεροπορική εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο. Η Balpa λέει ότι τα μέλη της έχουν λάβει χαμηλότερες αυξήσεις στις αμοιβές τους και έχουν κάνει θυσίες κατά τη διάρκεια “δύσκολων” χρόνων για την αεροπορική εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η ένωση επιμένει ότι τώρα που η χρηματοοικονομική επίδοση της ΒΑ έχει βελτιωθεί – η μητρική της εταιρεία IAG ανακοίνωσε αύξηση 9% στα κέρδη πέρυσι – θα πρέπει να δουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη.

Η BA λέει ότι οι πιλότοι της λαμβάνουν ήδη μισθούς “παγκόσμιας κλάσης”. Η αεροπορική εταιρεία πιστεύει ότι η προσφορά για την αμοιβή των πιλότων είναι “δίκαιη και γενναιόδωρη” και ότι αν είναι αρκετά καλό για το πλήρωμα καμπίνας, το προσωπικό εδάφους και τους μηχανικούς – των οποίων τα συνδικάτα Unite και η GMB το έχουν αποδεχθεί, θα πρέπει να είναι αρκετά καλό και για τους πιλότοι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024