Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑύξηση 10% της επισκεψιμότητας το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ
Εκθέσεις

Αύξηση 10% της επισκεψιμότητας το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ

Πέραν των ινδικών θεαμάτων, καθώς η Ινδία είναι η Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης, πλούσιο είναι και το υπόλοιπο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, όπως οι Global Agripreneurs Summit, The Mindspark και ReBrain Greece.

Δυναμικό αποδείχθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της 84ης ΔΕΘ, με την προσέλευση του κόσμου να είναι αυξημένη κατά 10% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της περυσινής διοργάνωσης. Ειδικά την περασμένη Κυριακή, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατακλύσθηκε από επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Η 84η ΔΕΘ “χορεύει” κυριολεκτικά στους ρυθμούς της Ινδίας, που είναι η Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης, καθώς χθες, στην υπαίθρια σκηνή έξω από το περίπτερο 13, η ομάδα της Haute Monde/Mrs India World Wide 2019 παρουσιάστηκε ένα εορταστικό show ως προπομπός των ινδικών καλλιστείων που θα γίνουν τον Οκτώβριο στη Χαλκιδική, αλλά και ινδικούς χορούς Bollywood. Στην ίδια σκηνή το Rang Bahar, ένας οργανισμός που διοργανώνει εκδηλώσεις στην Ινδία και στο εξωτερικό και εκπαιδεύει τη νέα γενιά στους τομείς της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, παρουσίασε δημοφιλή Bollywood νούμερα. Λίγο αργότερα, στην κεντρική σκηνή των συναυλιών, ο κόσμος μπόρεσε να απολαύσει μία ακόμα παράσταση του εντυπωσιακού ινδικού χορού Kathakali.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Shri Hardeep Singh Puri, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, στην αίθουσα “Α. Ριάδης” του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ανοιχτή στην οικοδόμηση συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, όπως η γεωργία, τα logistics, η τεχνολογία κ.ά. Από την πλευρά του ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, σημείωσε πως οι δύο χώρες διαθέτουν μία μακρά φιλία και συνεργασία, η οποία μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω. Παράλληλα, έκανε λόγο για τις προοπτικές ανάπτυξης του ινδικού επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Ο κ. Φραγκογιάννης, υπογράμμισε πως η ανάπτυξη του τουρισμού, της ναυπήγησης πλοίων και των IT Services είναι ορισμένα μόνο από τα δυνητικά πεδία κοινών συνεργασιών.

Να σημειωθεί ότι το μέγεθος της οικονομίας της Ινδίας αναμένεται να προσεγγίσει τα 5 τρισ. δολ. το 2025, ενώ η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί στην ευρωπαϊκή χώρα-βάση ινδικών εταιρειών, που διακρίνονται διεθνώς τα τελευταία χρόνια σε κομβικούς τομείς, όπως η αεροδιαστημική, η φαρμακοβιομηχανία, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η εξόρυξη μετάλλων, τα τρόφιμα κ.ά.

Πέραν των ινδικών θεαμάτων, πλούσιο είναι και το υπόλοιπο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός” (Αίθ. Α) ξεκινά το 2ο Οικονομικό Forum του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με πρώτη μια εκδήλωση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τους μικρομεσαίους, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ακόμη, στο περίπτερο 13, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ ΕΥΣΣΑ διοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πραγματοποίησε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” (Αίθ. Φίλιππος) εκδήλωση για τη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και τους καταναλωτές.

Στην 84η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με την τέχνη μέσω της Cheapart, που φιλοξενεί και την έκθεση 25/25 Artists and Designers in dialogue, αλλά και να γνωρίσουν την επιχειρηματική Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα περίπτερα 2 και 3.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024