Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Β. Ελλάδας και κατά τη χειμερινή περίοδο
Προώθηση προορισμού

Ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Β. Ελλάδας και κατά τη χειμερινή περίοδο

Καθοριστικό ρόλο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης θα διαδραματίσει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού η αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου.

Σειρά επαφών με τουριστικούς φορείς, επιχειρηματίες καθώς και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είχαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας. Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη έγινε ενημέρωση για τα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού, για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία και για το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Από τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει συναντίληψη για το πως μπορεί να εξελιχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα. Ξεκινήσαμε την ενημέρωση από την Βόρεια Ελλάδα γιατί θέλουμε να δείξουμε τη σημασία της στο ενιαίο τουριστικό προϊόν και πως με συγκεκριμένες δράσεις μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του” είπε ο υπουργός. Ιδιαίτερα αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα σημείωσε: “Καθοριστικό ρόλο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα διαδραματίσει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού η αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και κατά τη χειμερινή περίοδο μέσω της ανάδειξης και άλλων προορισμών που μέχρι σήμερα δεν έχουν την τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε και μπορούν να έχουν”.

Ο κ. Κόνσολας δήλωσε: “Η κυβέρνηση έχει ως στρατηγικό στόχο μια ισχυρή, βιώσιμη και πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη. Η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε τις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, ήρθαμε σε επαφή και επικοινωνία με φορείς και ανθρώπους του τουρισμού, καταλήξαμε σε άξονες και δράσεις που θα πάρουν τη μορφή εφαρμοσμένων πολιτικών. Θα είμαστε εδώ για να αξιολογούμε διαρκώς την απόδοση αυτών των πολιτικών στο δείκτη της τουριστικής ανάπτυξης. Μαζί με όλα αυτά, ξεκινάει και μια νέα προσπάθεια στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης, κάνουμε την αρχή με τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη”.

Ακόμη, ο υπουργός Τουρισμού και ο υφυπουργός επισκέφθηκαν την Κοζάνη και τα Γρεβενά και είχαν συναντήσεις συζητώντας τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τις περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, με φορείς του τουρισμού και ενημέρωσαν για το ρόλο και το σκοπό του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού. Επίσης συναντήθηκαν με τους δημάρχους Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, Σιάτιστας κ. Χρήστο Ζευκλή, καθώς και με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο. Κατά την παρουσία τους ο υπουργός και ο υφυπουργός επισκέφθηκαν την Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Αιανής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024