Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Πάνω από 3 εκατ. επιβάτες στο ΔΑΑ μόνο τον Αύγουστο

Τατιάνα Ρόκου - 10 Σεπτέμβριος 2019, 15:03

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου 'Ελ. Βενιζέλος', ο Αύγουστος 'έκλεισε' με 3,04 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.


Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” τον Αύγουστο 2019, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,2%, φτάνοντας τα 3,04 εκατ. επιβάτες. Είναι η πρώτη φορά που η μηνιαία επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια. Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 8,1%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή πτώση (-1,1%) σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 ανήλθε σε 154.311, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,3 %. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6 αντίστοιχα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 2019|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top